Onderwerp: Ganache vraagjes
Hoi,
Gisteren heb ik een ganache taart gemaakt met de how to die hier op het forum staat. Het ging allemaal prima. Alleen ik vind persoonlijk dat de chocola wat zacht blijft. Ik zou het lekkerder vinden als het wat meer knapperig werd zeg maar.
Zou dat kunnen? Zou je dan minder slagroom moeten toevoegen?
Ik heb nu 1:1 gedaan.
En dan nog een vraag.
Ik lees hier vaak dat witte chocola moeilijker is.
En minder dekkend.
Ik moet morgen een pokemontaart maken van chocola. Ik twijfel of ik een gele taart zal maken in de vorm van pikachu van gele chocola ganache, of gewoon een bruine chocolade taart met een puzzelplaatje erop.
Als de witte chocola net zo mooi strak en dekkend kan worden als de bruine durf ik het denk ik wel aan, maar uit jullie ervaringen te lezen is dat niet zo volgens mij.
Kan iemand mij adviseren?
Groetjes Jessica