1

Onderwerp: roze wordt niet rood... help

Als beginneling probeer je wel eens wat uit. Nu wil ik een taart maken met rode roosjes er om heen. Om te proberen had ik kleurloze marsepein iets witter gemaakt, dat ging goed. Nu heb ik daarna mijn christmas red erdoor heen gedaan, maar het wordt niet echt rood. Het heeft echt een roze gloed. Kan dit door het ontkleuren komen? Wie heeft er een tip om het rood te maken? Of moet er dan echt nog steeds meer rood bij? Er zit nu al erg veel door.
Ik hoop dat er iemand is die hier iets voor heeft, alvast bedankt in ieder geval.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

2

Re: roze wordt niet rood... help

Meer rood EN een nachtje laten liggen, dat scheelt een stuk! :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: roze wordt niet rood... help

christmas red is geen rode kleurstof dus hij zal nooit echt rood worden.
Je zal toch echte rode kleurstof moeten gebruiken om het echt rood te krijgen.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

4

Re: roze wordt niet rood... help

christmas red is geen rode kleurstof dus hij zal nooit echt rood worden.

Ik dacht al dat het aan mij lag. Dan morgen toch maar op kleurstof jacht.
Bedankt voor de snelle reacties.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

5

Re: roze wordt niet rood... help

Claudia Mv 2 schreef:

christmas red is geen rode kleurstof dus hij zal nooit echt rood worden.

Dat meen je niet.... ?! Nee, die zijn lekker bezig!! :lol:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: roze wordt niet rood... help

Ik zou volgende keer de marsepein ook niet meer wit kleuren eerst, denk dat dat ook scheelt.

Om echt rood te krijgen kneed ik zelf eerst wat rode kleurstofpoeder door de marsepein, en daarna een flinke lading super red van americolor erdoor. En dan wordt het echt goed rood..zeker na een nachtje rusten.

Succes!