1

Onderwerp: Botercreme of room?

Hallo allemaal,

Ik heb even een kort beginnersvraagje. Ik maak altijd bij het vullen van de taartje het 'dijkje' van bakkersroom en vul de rest dan ook met bakkersroom. De andere laag vul ik met een smaakje (aardbeienjam bijv.), maar moet deze ook eerst een dijkje hebben? En.. ik lees nu dat je een dijkje maakt met botercreme, dus niet met bakkersroom? Op zich is het altijd wel goed gegaan, behalve als ik de taart een dag van tevoren maak, hij gaat dan een beetje zweten en lekken :/

Ik heb al rond gekeken op het forum of ik deze vraag ergens kon vinden, maar kwam er niet achter, ook niet bij de FAQ, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt!

2

Re: Botercreme of room?

Ik heb nog even gekeken welk recept ik gebruik voor de room, maar dat is de botercreme extra.. dus naar mijn idee dan toch wel goed?

3

Re: Botercreme of room?

Voor dijkjes en afsmeren is botercreme 1:1 beter geschikt. Botercreme extra bevat te veel water.

If life gives you lemons, make lemoncurd.