1

Onderwerp: choco lollies maken

Hallo,

ik wil choco lollies maken nu heb ik choco callets.
nu zeiden ze waar ik ze gekocht had in de magnetron kan laten smelten en dan met een lepel in de mold kan gieten!is dit zo(namelijk waar ik ze gekocht heb geven soms heel verkeerd advies!)
of heeft iemand andere tips.
alvast heel erg bedankt!
groetjes monique

Re: choco lollies maken

Hier staat hoe de chocolade te verwerken.

http://www.callebaut.com/nlnl/2603

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: choco lollies maken

Je moet wel snel werken want de chocolade stolt snel.
Vergeet niet om goed je mallen te schudden e zachtjes te laten vallen op j ondergrond zodat allen luchtbellen er uit gaan.
Oververhitting wordt je chocolade mat van dus dat moet je zien te voorkomen.
Gewoon uitproberen, ik vind het erg leuk om te doen

Re: choco lollies maken

Als je de chocolade in de magnetron smelt en je doet dit te lang wordt de temp hoger dan 40/45 graden en "verbrand"je de chocola eigenlijk een beetje. Au bain marie is handiger (blijven roeren) omdat je er dan meer grip op hebt. Zorg er wel voor dat er geen water bij de chocolade komt. Verder is die gebruiksaanwijzing van lang delftje inderdaad een hele goede! Een kleine tip (maar dit is echt oefenen), de verwerkingstemperatuur van de chocolade is goed als je een beetje chocolade met lepel onderaan je onderlip (in het midden zeg maar, snap je het nog? :) ) houdt. Voelt deze ietsjes kouder dan je lichaamtemp, in verhouding lauw zeg maar, dan zit je goed. Succes..