1

Onderwerp: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Hallo,

Ik heb nu een aantal taarten gemaakt maar er is er maar 1 mooi gelukt qua bekleden met marsepein. Bij de rest houd ik stukken over die er omheen hangen en past het dus niet....
Ik heb een smoother en daar lukt het al iets beter mee maar ik krijg die taart maar niet mooi strak er blijven vouwen opduiken als ik het om de taart leg :think: .

Heeft iemand voor mij de gouden tip????

Liefs,
Cabi

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

2

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Heel veel taartjes bekleden vrees ik!! :)
Over een bakvorm of een dummy kan je steeds af halen en opnieuw doen
net zolang totdat je het onder de knie hebt!!

3

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Bedankt voor je antwoord.

Maakt het nog verschil hoe dik je de marsepein uitrolt?

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

4 Laatst bewerkt door e.b.m. (27-10-2009 20:01)

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Ja, de kunst is om het niet te dun, maar zeker ook niet te dik te doen. (Hmmmm, antwoord waar je niet veel aan hebt, denk ik).
Maar strijken, optillen van het fondant/marsepein en weer goed leggen en zo verder, dat zou moeten helpen.

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

5

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Maar ik heb als tip gekregen om jam bovenop de taart en eromheen te smeren want dan zou alles beter plakken maar dat betekend dat ik het niet zo makkelijk meer kan oppakken en neerleggen :-(

Gebruiken jullie wel of geen jam voor erbovenop?

Liefs,

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

6 Laatst bewerkt door e.b.m. (27-10-2009 20:13)

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Nee, wat al goed zit, laat je zitten. Ik bedoel de zijkanten. Je strijkt van bovenaf naar beneden, beetje bij beetje. Het weer opnieuw plaatsen van het nog losse fondant/marsepein voorkomt vouwen.

O ja, eerst het bovenste gedeelte van de zijkant rondom, dan weer een stukje naar beneden en weer helemaal rondom en zo verder tot je alles hebt gehad. (Ben ik een beetje duidelijk zo????)

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

7

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

De meeste mensen besmeren de taart voor het bekleden met botercreme. Ik gebruik ook wel eens witte chocopasta.

Misschien heb je iets aan dit filmpje, ik heb er in elk geval veel van geleerd.
http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A

Succes!!

*)

If there's no chocolate in heaven, I'm not going!!!
Trots op mijn nieuwe website! Taartenfreak.nl

8

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Voor mezelf sprekend zit het 'geheim' vooral in het superstrak afsmeren, goed koelen en dan pas bekleden.  "Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

9

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Heel veel geduld hebben en oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10 Laatst bewerkt door Cabi (27-10-2009 20:29)

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Bedankt voor al jullie goede tips ik ga ze zeer binnenkort uitproberen :D

Dat filmpje is super!!!

Liefs,

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

ja, pfffff, oefenen!!


http://hondenhuys.nl/forumsmilies/c_42.gif

Arnhems Meisje 2008

12

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

En zeker geen jam, want dat zie je door de marsepein heen! Goed glad met botercreme afsmeren. Wat bij mij ook helpt is de smoother over de marsepein halen voordat je hem op de taart legt en als het marsepein erop ligt ook nog met de smoother erover heen. En inderdaad oefening baart kunst!

13

Re: Hoe krijg je de taart nu zo strak?

Dat met de smoother deed ik inderdaad ook al.

Nog bedankt voor alle tips :D

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.