1

Onderwerp: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Hallo allemaal,

Ik wil nu een taart gaan maken (mijn eerste), maar nu staat op het pak biscuitmix van Funcakes dat er 5 eieren = 250 gram inmoeten. Ik heb nu twee eieren (maat M) en die zijn samen al 295 gram.. Ik snap het even niet. Moet ik gewoon twee eieren gebruiken of 5 eieren aanhouden??

Alvast bedankt!

Groetjes,
Denise

2

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

1 ei is gemiddels 50 gram, je moet hem wegen zonder schil. Dus je moet die 5 eieren aanhouden ;)

Veel liefs Rafaëla

3

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Heee, dat wist ik niet.. Klinkt logisch. Ontzettend bedankt voor je snelle reactie!

4

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Ow, nu heb ik twee eieren in een kom en die zijn samen 249 gram! Nu weet ik het niet meer.

Help!

Groetjes,
Denise

5

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Ik weeg eigenlijk nooit en ga gewoon af van wat op de verpakking staat.

Veel liefs Rafaëla

6

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Heb je nu niet inclusief de kom gewogen ;)

Gewoon niet meer wegen en 5 eieren door de mix gooien. Ik weeg m'n eieren ook nooit.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

7

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Was ook het eerste wat ik dacht eigenlijk: wel even je schaaltje tareren (= op 0 zetten)  WHAHAH!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

8

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Nou, het kapsel is mislukt! Is maar een halve vinger hoog en ook ingezakt nadat ik hem uit de oven haalde. Hij "veerde" overigens wel en was dus wel gaar. Ik heb ongeveer 15 minuten gemixt, maar de mix werd niet wit en ik kon er ook geen "pluimen" uit trekken. De mix bleef geelig.

Ik had echt de kom niet meegerekend. Ik heb de weegschaal inderdaad op tara gezet nadat ik de kom erop heb gezet en daarna 2 eieren erin gedaan en die waren al 249 gram... Ik denk toch dat de 5 eieren teveel waren... Misschien niet.
De eieren is het enige wat ik fout gedaan kan hebben.

Groetjes,
Denise

9

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Misschien is je weegschaal kaduuk? Ik weeg altijd dubbel af, en tareer altijd nog een keer voor ik het volgende toevoeg. Weet ik min of meer zeker dat 't klopt.
Niet opgeven hoor, dapper overnieuw beginnen met afwegen, mixen en bakken!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

10

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

volgende keer toch echt 5 eieren erin doen.

Groetjes, Elly

11

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

ja idd, toch 5 eieren doen..2 eieren kunnen nooit 249gram wegen!! dan heb jij wel mega eieren ;-)

enne daarna kan je normale tijd mixen...
8 min lang en 2 min kort

Succes

12

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Ik voel me zoooooooooooooo ontzettend dom!

Wat was nu het probleem.... Ik had een helder moment en keek op mijn weegschaal.. Daar stond op lb.. ZUCHT! Gewoon even met het knopje omzetten naar gram en probleem verholpen. Dus de eieren waren niet het probleem, maar ik had gewoon veel te weinig biscuitmix.

Nu staat er een nieuwe in de oven en de mix zag er aanzienlijk beter uit!

Dit wilde ik jullie toch even laten weten.

Groetjes,
Denise

13

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Ahum  :D

Groetjes, Elly

14

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Wel dapper dat je het hier nog even meld, hahahah!
Bakse verder dan maar!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

15

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

hihihihihi Ik dacht al heb je struisvogeleieren ??

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

16

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Dit noemen ze een echt "oeps- moment". Kan de beste overkomen ;)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

17

Re: Help! Eerste taart en nu al een dringende vraag

Gisterenavond de taart afgemaakt en ik moet zeggen dat hij voor de eerste keer best goed was. De rolfondant zat er mooi strak omheen. Ik had als vulling banketbakkersroom met een laagje aarbeienjam. Is vandaag bij mijn man op het werk met smaak opgegaan. Ik had alleen niet zoveel tijd besteed aan de versiering, maar dat ga ik aankomend weekend of het weekend daarna doen.

groetjes,
denise