1 Laatst bewerkt door kooppie (25-10-2009 22:08)

Onderwerp: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

Ik ben bezig met mijn 2de taart....maar nu ging het zojuist helemaal mis eigenlijk.
Hoe bewerk/verwerk ik de marsepein?
Ik heb 1 kg gekocht bij de sligro (in een emmertje). Moet ik daar nog iets mee doen, voordat ik het ga kneden, uitrollen en over mijn taart leggen?
In mijn eerste recept stond dat ik 300 gr marsepein moest raspen en dan nog 100 gr poedersuiker er door moest kneden, nou ik kreeg het echt niet voor elkaar! Het werd zo verschrikkelijk vast dat ik op d ehelft ben blijven steken, daarentegen kreeg ik de taart WEL mooi bekleed!

Zonet heb ik de marsepein gewoon zo gekneed en wat droger gemaakt met poedersuiker tot hij niet meer zo plakte aan het plastic en mijn handen enzo.
Na het uitrollen was het moeilijk op de taart te krijgen, het scheurde en ik kreeg de rand er niet afgesneden, het plakte van alle kanten, de taart is nu ook niet mooi vlak en glimt ook...echt heel plakkerig, vettig. Niet mooi en niet handig..

Blooper: zelfs zo erg dat hij zojuist bij het uit de koelkast halen, dat ie aan de koelkast plakte en ik hem niet loskreeg en dat ie scheurde grrrrrr.

Ook kan ik geen mooie vormpjes maken of "boetseren" het plakt zo, en ik krijg het niet van het werkblad, het rekt meteen uit zeg maar. Ik heb tot nu toe alleen 5 rondjes (als bloemblaadjes) uitgestoken en een midden, maar ze lijken wel vierkant! Het gaat mis vanaf het folie afhalen tot op de taart leggen.

Ik doe vast vanalles fout!

Wie wil me wijzen?

Kooppie

Re: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

Wat heb je precies gekocht en wat staat er op het etiket.

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

Amandelmarsepein 1:2

ingredienten:
suiker, amandelen (30%), glucosestroop, stabilisator, invertsuikerstroop, enzym, verdikkingsmiddel

Product van Hoogenboom Benelux Zundert

4 Laatst bewerkt door djehr (26-10-2009 11:46)

Re: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

Ik vraag me sterk af of je van alles fout doet. Lijkt mij dat het eerder aan het product ligt. Het lijkt wel alsof je geen marsepein hebt maar amandelspijs. Ik gebruik ook altijd marsepein 1:2 en dat is wel een klein beetje plakkerig, maar niet zo erg als jij beschrijft. Dat zou je normaal moeten kunnen uitrollen.
Heb eigenlijk geen tip voor je, maar kijk even met je mee naar andere reacties....

5

Re: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

Nu hij in de koelkast heeft gestaan een nacht, plakt hij niet meer.hmmm
Ik hoef in ieder geval normaal niks met het marsepein te doen, dus ook geen poedersuiker toevoegen?

Dan weet ik genoeg.

Kooppie

Re: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

Amandel spijs is 1 deel amandelen : 1 deel suiker met ei erin.De kleur is lichtgeel.
Amandelmarsepein is wittig daar zit verder behalve amandelen alleen suiker in.

Als je zondigt zondig dan lekker

7

Re: kant en klare marsepein voor bekleden en decoratie

kooppie schreef:

Nu hij in de koelkast heeft gestaan een nacht, plakt hij niet meer.hmmm
Ik hoef in ieder geval normaal niks met het marsepein te doen, dus ook geen poedersuiker toevoegen?

Dan weet ik genoeg.

Kooppie

De meesten gebruiken 1 deel amandelen op 3 delen suiker, die is makkelijker uit te rollen.
Zou je dus inderdaad wat extra poedersuiker doorheen kunnen doen, zodat het minder gaan plakken.