1

Onderwerp: Slappe fondant HELP

Ik heb van de week mijn taarten bekleed met fondant van Bakels (pattinice), deze gebruik ik altijd. Alleen ik heb nog nooit gehad dat ik mijn fondant na het uitrollen niet eens kon oppakken om over de taart te leggen want het scheurde gelijk het was echt heel slap en zacht. Ik heb van alles geprobeerd poedersuiker erdoor, even weg leggen en laten rusten, niets hielp. Uiteindelijk heb ik het op een grote placemat gelegd en voorzichtig boven de taart gehouden, maar zelfs dat ging niet echt makkelijk (ook dan scheurde het nog een beetje). Ik heb wel voor het eerst americolor kleurstof gebruikt en heb behoorlijk wat door de fondant gedaan om de juiste kleur te krijgen. Eigenlijk zie ik er best tegenop om binnenkort opnieuw een taart te moeten bekleden want het was echt geen doen.
Wie helpt mij een eindje op weg, en heeft een goede oplossing!

Er bestaat meer in het leven dan taart maken. Taart eten!!!

2

Re: Slappe fondant HELP

Is er niemand die mij kan helpen??

Er bestaat meer in het leven dan taart maken. Taart eten!!!

3

Re: Slappe fondant HELP

Het enige dat ik kan bedenken is nog veel meer poedersuiker erdoor, dat hij weer wat steviger/droger wordt.

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: Slappe fondant HELP

Dat hij zo slap is geworden komt door de kleurstof. Mijn ervaring is dat je er telkens een beetje in moet druppelen en goed door moet kneden totdat het

Re: Slappe fondant HELP

Misschien wat tylose erdoor mengen, daar wordt het elastischer van en ook hard het wat sneller uit.

If live gives you lemons, make lemonade!