1

Onderwerp: Bodem zoals bij Multivlaai

Voor 18 november heb ik een opdracht(je) voor een kwark- of monchoutaart, "met zo'n lekkere dikke bodem". Nu denk ik dat ze zo'n bodem bedoelt die bij Multivlaai ook gebruikt wordt. Korstig met suiker. Heeft iemand van jullie een goed idee hoe ik dat kan maken? En misschien nog andere leuke maar vooral lekkere ideeen?
Alvast bedankt!

"Life begins where your comfortzone ends."

2

Re: Bodem zoals bij Multivlaai

Hmmm... Bij zo'n beschrijving denk ik eerder aan een dikke koekkruimellaag die altijd onder zo'n taart zit :think: bijvoorbeeld van mariabiscuitjes of bastognekoeken...

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: Bodem zoals bij Multivlaai

Zou voor de zekerheid gaan navragen wat ze precies bedoelt!

I'm not bossy, I just have better ideas...

Re: Bodem zoals bij Multivlaai

De vlaaibodems van multivlaai zijn gemaakt van een gistdeeg.

Voor de taart die jij bedoelt kan je denk ik het beste pate a croute gebruiken.


360 boter
240 fijne suike
100 ei
       zout

600 patent

Werkwijze

Boter,suiker, eieren en het zout mengen tot een homogene massa daarna  zo kort mogelijk de bloem erdoor mengen.

Dit deeg kan je vrij dik uitrollen en het wordt dan ook nog gaar.

Ongevuld +/- 180 bakken

gevuld  +/- 160 bakken (b.v. banketbakkersroom)

Als je zondigt zondig dan lekker

5

Re: Bodem zoals bij Multivlaai

Voor een mon chou taart sla ik altijd bastogne koeken aan gort. Beetje boter smelten in een pannetje en door de fijngeslagen koekkruimels doen, en je hebt een heerlijke, krokante bodem.

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook