1

Onderwerp: marsepein, verschillende verhoudingen

Wie kan mij helpen?

Ik bestel altijd marsepein 1:3, nu kan ik marsepein 1 op anderhalf bestellen.
Kan ik hier hetzelfde mee als met de marsepein 1:3? Dit voor kleuren, bekleden en uitsteken e.d.

Hoop spoedig op berichtje.

Dank je wel alvast!

Re: marsepein, verschillende verhoudingen

nou... 1:1,5 is veel stugger. Volgens mij wordt dat gebruikt voor bonbons te vullen. ik weet het niet zeker hoor, maar ik denk niet dat je daar een taart mee kunt bekleden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: marsepein, verschillende verhoudingen

Dank je wel voor je snelle reactie!
Ik zal dan maar het 'oude vertrouwde' gaan bestellen.

Thanks!

Re: marsepein, verschillende verhoudingen

1 : 1,5 is juist veel smeuiger en eigenlijk alleen geschikt om bonboninterieurs te maken en om zo te eten.
1 : 2 wordt gebruikt voor vormwerk en uitrollen
1 : 3 en 1 : 4 wordt gebruikt voor vormwerk en uitrollen wat vooral bij de hema makro en dat soort winkels verkocht wordt.
De laatste 2 zijn door de hoge hoeveelheid suiker veel langer houdbaar en steviger.
Het verwerkt vooral voor priegelwerk beter omdat het minder plakt.

Als je zondigt zondig dan lekker

5

Re: marsepein, verschillende verhoudingen

Dank je wel voor je duidelijke uitleg!
Ik weet dat ik het niet moet bestellen, ga gewoon voor de 1:3

Thanks!