1

Onderwerp: Tempreren

Even een vraag over tempreren. Moet je elke laag tempreren? Dus eerst alle lagen snijden en dan tempreren of niet? Ik heb gevonden hoe je tempreersiroop of hoe je 't ook noemt moet maken maar nu nog uitvoeren ;)

Ik ben in vorm! Rond is toch ook een vorm??

2

Re: Tempreren

ja alle lagen besprenkelen

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

3

Re: Tempreren

Niets moet ;)

Ik trempeer echt nooit...

4

Re: Tempreren

kiwi schreef:

Niets moet ;)

Ik trempeer echt nooit...

Hahahah nee, dat snap ik! Hihi.
Ik trempeerde ook nooit maar kreeg laatst een opmerking dat de cake erg droog was dus ga er toch maar mee beginnen....

Ik ben in vorm! Rond is toch ook een vorm??

5

Re: Tempreren

ik ook....noooooooit (behalve bji wedstrijden :D)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6 Laatst bewerkt door lang delftje (25-10-2009 10:48)

Re: Tempreren

Tempreren is om een ondersteunende smaak te geven aan een taart b.v.rumtrempeer bij een mokkataart,amaretto bij choc enz.
Verder heeft het de functie om het kapsel wat smeuiger te maken.

Ik heb er een speciale dop met gaatjes voor die op een plasticwaterfles van AH past deze is erg handig.
Ik weet niet of deze nog te koop is.
Als je zelf gaatjes maakt in een plastic dop zijn deze te groot en spuit de trempeer alle kanten uit.

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05373.jpg

Als je zondigt zondig dan lekker

7

Re: Tempreren

Het met een een vloeistof (likeur, suikersiroop, vruchtensap e.d.) besprenkelen van een biscuit heet TREMPEREN.
Het op de goede temperatuur brengen van chocolade zodat het ook weer mooi stolt na het gieten heet TEMPEREREN.

Tremperen doe ik trouwens met een mini-plantenspuitje.... als ik het al doe....

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

8

Re: Tempreren

Tom Poes schreef:

Het met een een vloeistof (likeur, suikersiroop, vruchtensap e.d.) besprenkelen van een biscuit heet TREMPEREN.
Het op de goede temperatuur brengen van chocolade zodat het ook weer mooi stolt na het gieten heet TEMPEREREN.

Dit wilde ik ook even kwijt ;)

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl