1

Onderwerp: Slagroom welke stand mixen met kenny

Dag lieve allemaal,

ik heb nu al 2x geprobeerd om slagroom te mixen met mn kenny, maar
het lukt steeds maar niet het wordt steeds een harde klomp, ik zal ongetwijfeld de verkeerde stand gebruiken. Op welke stand mixen jullie?
Hoor het graag want moet zo mixen!
Liefs Fulya.

Your cake-wish is my challenge!

2

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

Ik gebruik stand 6 en dan stand 2 maar ik blijf er wel bij :)

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".

3

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

idd er bij blijven en op het gevoel. Het gaat echt heeeeeel snel!

4

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

Met mn kitchenaid precies hetzelfde. Op de hoogste stand en er naast staan. Voor je het weet heb je boter.

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

Slagroom kloppen in de hoogste versnelling is funest voor de slagroom.

Op stand 2 gaat het het beste komt er de meeste lucht in en het risico dat je boter krijgt is minimaal.
AH slagroom in halve liters is daar het beste voor daar zit 35 % vet in.
De kwartliters zijn 30 % vet en eigenlijk niet geschikt om op te slaan.
De sligro en makro hebben soms liters slagroom (dat ligt aan de vestiging)  van campina en dat is 40%  en deze wordt in de bakkerij gebruikt.
De slagroom moet zo koud mogelijk zijn voor het opslaan.( niet in de vriezer)
Suiker in de koelkast voor het gebruik.
1 liter slagroom met 150 gr suiker geeft het beste resultaat.

Als je zondigt zondig dan lekker

6

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

lang delftje schreef:

Slagroom kloppen in de hoogste versnelling is funest voor de slagroom.

Op stand 2 gaat het het beste komt er de meeste lucht in en het risico dat je boter krijgt is minimaal.
AH slagroom in halve liters is daar het beste voor daar zit 35 % vet in.
De kwartliters zijn 30 % vet en eigenlijk niet geschikt om op te slaan.
De sligro en makro hebben soms liters slagroom (dat ligt aan de vestiging)  van campina en dat is 40%  en deze wordt in de bakkerij gebruikt.
De slagroom moet zo koud mogelijk zijn voor het opslaan.( niet in de vriezer)
Suiker in de koelkast voor het gebruik.
1 liter slagroom met 150 gr suiker geeft het beste resultaat.

Weet jij of ik  poedersuiker kan gebruiken voor in de Kidde slagroomspuit of moet dat suikersiroop zijn?

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

7 Laatst bewerkt door lang delftje (21-10-2009 12:05)

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

Als je een suikerstroop kookt van 1000 suiker en 300 water geeft dat het beste resultaat.
Het is alleen jammer dat er door het gas van de kidde een rotsmaak aan de slagroom komt.
Als je slagroom op kunt slaan met de mixer is dat lekkerder.

Gebruik je veel slagroom denk 's aan zo'n machine.
http://www.marktplaza.nl/slagroomblazer-8601079.php

Dit is de beste slagroommachine ooit gemaakt.

Als je zondigt zondig dan lekker

8

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

lang delftje schreef:

Slagroom kloppen in de hoogste versnelling is funest voor de slagroom.

Op stand 2 gaat het het beste komt er de meeste lucht in en het risico dat je boter krijgt is minimaal.
AH slagroom in halve liters is daar het beste voor daar zit 35 % vet in.
De kwartliters zijn 30 % vet en eigenlijk niet geschikt om op te slaan.
De sligro en makro hebben soms liters slagroom (dat ligt aan de vestiging)  van campina en dat is 40%  en deze wordt in de bakkerij gebruikt.
De slagroom moet zo koud mogelijk zijn voor het opslaan.( niet in de vriezer)
Suiker in de koelkast voor het gebruik.
1 liter slagroom met 150 gr suiker geeft het beste resultaat.

Bedank voor deze tips :thumb:

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".

9

Re: Slagroom welke stand mixen met kenny

Hallo allemaal,

Hier heb ik vorige week net heen en weer over gemaild met een banketbakker bij ons in het dorp. Zijn advies was: langzaam kloppen zodat de structuur en body van de slagroom niet verloren gaat. Het is vooral belangrijk dat er lucht in geklopt wordt.
Ik heb de proef op de som genomen, zelfs zonder slagroomversteviger bleef de slagroom prachtig stijf. Ik had op een schoteltje een rozet slagroom gespoten, 4 dagen later was het nog stijf, je kon het zelfs op de kop houden zonder dat de slagroom eraf viel.

Anja