Ik heb wel meerdere recepten voor je maar aangezien het voor vanmiddag is zou ik toch voor makkelijk gaan.
Kwarkbroodjes zoet
Ingrediënten:
250 gram kwark
25 ml olie
25 ml melk
2 eieren
250 gram glutenvrije broodmeel
1 zakje bakpoeder
50 gram suiker
1 zakje vanille suiker
Appelcompote
rozijnen
kaneel
Werkwijze:
Je mengt de kwark, olie, melk en eieren met elkaar. Hierna voeg je de meel, bakpoeder, suiker en vanillesuiker toe. Aan dit mengsel voeg je de appelcompote, rozijnen en wat kaneel naar smaak toe. Dit mengsel doe je in een muffinvorm. Bovenop doe je wat suiker of basterdsuiker en dit gaat in de oven op 200 graden ong. 20 minuten. Je kunt door het basismengsel (dus zonder appelcopote, rozijnen, kaneel) heel veel dingen doen: mandarijntjes, ananas, stukjes perzik (uit blik) vlaaivulling, stukjes chocolade, jam, noten enz. enz.
Kwarkbroodjes hartig
Ingrediënten:
250 gram kwark
25 ml olie
25 ml melk
2 eieren
250 gram glutenvrije broodmeel
1 zakje bakpoeder
Je mengt de kwark, olie, melk en eieren met elkaar. Hierna voeg je de meel en bakpoeder toe. Aan dit mengsel kan je allerlei hartige dingen toevoegen bijv. 150 gram geraspte kaas, blokjes salami, spekblokjes, ham, ui, prei, gehakt enz. Je kunt ook dingen combineren, bijv de kaas met de salami. Dit mengsel doe je in een muffinvorm en bovenop kan je geraspte kaas doen, dit gaat in de oven op 200 graden ong. 20 minuten.
Ze zijn ook heel goed in te vriezen. Als ze ontdooit zijn, even in de magnetron en ze zijn heerlijk.
Vanaf nu ook cakesenzo op hyves:
http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website:
www.cakesenzo.nl