1

Onderwerp: meringue botercreme met cacao

Meestal smeer ik mijn taarten af met meringue botercreme (heerlijk!!).

Kan je ook een lepel cacao erdoor doen, zodat je lekker een chocoladesmaakje krijgt?
Of is er nog een andere manier om dat chocoladesmaakje te krijgen??

2

Re: meringue botercreme met cacao

Ja hoor, er moet wel flink veel cacao doorheen, maar steeds een lepel erbij en dan even proeven.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: meringue botercreme met cacao

Gaat het beste met pure chocolade met een temperatuut van 30 gr.
Als je het met cacoa wil doen kan je cacao pasta koken.

100 suiker
100 glucose stroop
180 water

dit koken

daarna 100 gr cacao doorroeren


Af laten koelen
En voor het gebruik een klein beetje warmen om de klontjes eruit te halen.

Droste cacao is hier het beste voor want dat lost namelijk op.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: meringue botercreme met cacao

en hoeveel moet je toevoegen als je het met chocola doet??

Re: meringue botercreme met cacao

150 gr per kilo of meer als je dat lekker vindt.
Kijk uit voor klontjes omdat de temperatuur van de chocolade dicht tegen het stollen aan is.
Je kan dit het beste mengen m.b.v. een siliconen pannenlikker en niet in de machine.
Als het gemengd is kan je de creme luchtiger draaien in de KA oid.

Als je zondigt zondig dan lekker