1 Laatst bewerkt door G.I. Jane (16-12-2010 22:40)

Onderwerp: Maanzaad & Honing cupcakes

Vandaag weer deze overheerlijke cupcakes gemaakt, maar nu met een mespuntje baking soda erbij, waren daardoor mooi en luchtig van structuur van binnen.

150 gram zachte boter
100 gram kristalsuiker
3 eetlepels heldere honing
3 eieren (M)
150 gram zelfrijzend bakmeel (of 150 gram bloem en 5 gram bakpoeder)
Mespuntje baking soda
2 afgestreken eetlepels maanzaad

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop de boter, suiker en honing in een kom tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg de eieren een voor een,  het bakmeel, baking soda en maanzaad toe en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 cupcakes (of 16 dan komen ze tot aan de rand van het bakje) en bak de cakejes 15-18 minuten in het midden van de oven tot ze gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen.
Af laten koelen op een rooster. Ik kreeg als tip hier op het forum om het beslag met een ijschep te verdelen over de cc papiertjes en dat ging geweldig!

Ze zijn zo ook al heerlijk of bekleed met marsepein, maar met deze topping zijn ze nog lekkerder:

3 eetlepels heldere honing
3 eetlepels citroensap
+/- 250 gram poedersuiker
Kleurstof naar keuze
12 decoratiebijtjes van marsepein of fondant

Meng de honing met het citroensap. Klop er zoveel poedersuiker door dat er een dik, glanzend glazuur ontstaat. Kleur het glazuur naar behoefte en verdeel het over de cc. Leg een bijtje op elke cc en laat het glazuur hard worden.

Voorbeeld bijtje, vleugeltjes zijn gemaakt van gelatine blaadjes:
http://94.100.124.135/612150001-612200000/612171501-612171600/612171534_6_YDPu.jpeg

Groeten van Suzanne
Van huis uit Koopmans.