Onderwerp: Goud, hoe maak je dat?

Hoe maak je je marsepein of fondant goud? Ik hoorde in een winkeltje dat je dat moet schilderen, maar kan je het echt niet mengen met iets?
Groetjes!

Re: Goud, hoe maak je dat?

Hoi,

Ik gebruik de goudkleur van kleurstofgel, deze wordt erg mooi, voor marsepein of fondant.

In dit doosje zit deze kleur, ik weet niet of ze deze los verkopen:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=3207

3

Re: Goud, hoe maak je dat?

Is dat niet golden yellow? Vind ik persoonlijk niet echt goud?

Voor goud moet je dusten of verven; je kunt daar goudpoeder voorgebruiken dat je met een zacht penseel dust, of je kunt de poeder aanmaken met een beetje alcohol en dan verven. Voor de alcohol kun je rejuvinator spirit gebruiken, of evt. gewoon een beetje bacardi, zolang het maar een hoog alcoholpercentage heeft.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Goud, hoe maak je dat?

thanks!

Re: Goud, hoe maak je dat?

Hoi,

Je hebt overigens wel een hele grappige naam uitgekozen!

6

Re: Goud, hoe maak je dat?

Je kan die goud-gele kleur wel goed gebruiken om je fondant of marsepein vast geel te maken, en daaroverheen schilderen of dusten (zoals marianne uitlegt).
Met dat goedpoeder wordt het echt mooi goud :D

Mijn website: Presentaart

7

Re: Goud, hoe maak je dat?

Je kan ook glansspray gebruiken.
Als je met poeder zou doen krijg je heel mooi resultaat als je de marsepein/fondant heel ligt met crisco invet voordat je gaat dusten. Kan je doen door crisco te smeren waar je marsepein/fondant op uitrolt.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no