1

Onderwerp: Houdbaarheid biscuitmix / marsepein

In februari 2009 heb ik bij Taart en Decoratie Biscuit Mix de Luxe besteld. Hier heb ik heerlijke taarten mee gebakken. Maar ik haalde de grote doos met taartspulletjes weer tevoorschijn omdat mijn dochter in december 1 wordt (wil een probeersel maken) en nu zie ik dat er op de verpakking houdbaarheid tot september 2009 staat.

De biscuitmix is verpakt in Curverdoosjes. Is het dan nog te gebruiken of raden jullie aan om toch nieuwe mix aan te schaffen?

Zelfde geldt eigenlijk ook voor de marsepein, deze heb ik in folie verpakt en in Curverdoosjes weggezet. Nu ik het weer tevoorschijn haal (8 maanden na ontvangst) zie ik dat er geen houdbaarheiddatum opstaat. Ook in dit geval...wat zouden jullie doen? De marsepein is wel uit de verpakking geweest om het te kleuren.

De fondant gooi ik weg, want dit schijnt kort houdbaar te zijn.

2

Re: Houdbaarheid biscuitmix / marsepein

Persoonlijk zou ik dan niks meer gebruiken.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: Houdbaarheid biscuitmix / marsepein

Het krijgt bij mij de tijd niet om te bederven  ;)
Dus geen idee of je het dan nog kan gebruiken,zelf zou ik het niet doen denk.

4

Re: Houdbaarheid biscuitmix / marsepein

Fondant kort houdbaar? Op mijn emmer van Bakels staat toch echt dat ie tot juli 2010 houdbaar is! Dat is toch zeker 9 maanden (sinds dag van aankoop)!

Qua mix zou ik het niet weten. Bij mij krijgt het ook geen kans om te bederven!

5

Re: Houdbaarheid biscuitmix / marsepein

Mix die houdbaar is tot september zou ik zeker in oktober nog wel gebruiken - voor eigen gebruik, dat dan weer wel. Het is heus niet zo dat het op 30 september nog goed is en op 1 oktober niet meer ;)

Marsepein zonder houdbaarheidsdatum is wel apart, en 8 maanden is dan best lang, dat zou ik eerst voelen en proeven eigenlijk. Ik weet niet zeker of ik dat nog zou gebruiken :think:  Maar ja, ik gooi sowieso marsepein restjes snel weg, ook al weet ik dat het nog maaaaanden houdbaar is. Als het in de orginele verpakking zit, ben ik wat minder moeilijk trouwens. Maar als het al aangebroken is?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag