1

Onderwerp: Fondant kleverig??

hoi hoi


ik heb even een vraagje
ik heb stapels met boeken door gesnuffeld maar ik kan het antw. op mijn vraag
nergens vinden dus vandaar dan maar zo.
ik heb fondant bij de hanos gekocht maar het is zoooo kleverig en mijn
vraag is hoe krijg ik het nou stevig zodat ik het ook uit kan rollen want nu blijft alles alleen overal aan plakken ...

alvast bedankt.

2

Re: Fondant kleverig??

Je hebt hoogstwaarschijnlijk geen rolfondant gekocht, maar een emmerje vloeibare- of schenkfondant. Dat kun je niet uitrollen... :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Fondant kleverig??

En als het wel gewone rolfondant is (die gewoon plakt bij het kneden door het warm worden) dan zou het helpen om of handschoentjes aan te trekken, of crisco op je handen te doen of ev. poedersuiker waarbij je er rekening mee moet houden dat die laatste vlekken op gekleurde fondant kan geven.

Groetjes Marlies

4

Re: Fondant kleverig??

Oeps, net zoals Marianne zegt inderdaad. Dat is balen!
Die is bedoelt om bijvoorbeeld cupcakes in te dopen, zodat ze een glazuurlaagje krijgen. Dit is helaas niet bedoelt om uit te rollen en om mee te bekleden

Groetjes Laura!

5

Re: Fondant kleverig??

Yep, je hebt fondant en je hebt rolfondant.
De eerste is glazuur om in te dopen, de andere is suikerpasta om mee te bekleden.

Groetjes,
Annette

Groetjes v. Annette.

6

Re: Fondant kleverig??

Dank jullie wel ... kut winkel heeft me weer opgelicht dus !! hahaha
nou morgen vroeg dan maar heel vroeg opstaan om goede tegaan kopen
heeeeeeel erg bedankt voor jullie reactiessssssss

7

Re: Fondant kleverig??

Nee hoor, de winkel heeft je niet opgelicht; je hebt gekocht wat er op staat: fondant. Wat je gebruikt om uit te rollen en te bekleden heet nou eenmaal rolfondant, wat we hier op het forum voor het gemak fondant noemen...

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Fondant kleverig??

Was ook mijn idee; niks niet opgelicht :P! Maar vanaf nu weet je beter ;)

Groetjes Laura!