1

Onderwerp: Minder zoet met botercreme???

Ik kreeg net een mail van een potentiele 'klant' die graag een taart afgesmeerd met botercreme wil, en niet met marsepein, omdat dit te zoet zou zijn.

Maar botercreme die je als buitenste rand gebruikt (dus waar je tegenaan kijkt) is toch ook hardstikke zoet? Of vergis ik me daarin?

Mijn website: Presentaart

2

Re: Minder zoet met botercreme???

natuurlijk, dat is half suiker :O

Ik denk dat je klant maar even moet proeven... en anders met chocolade of slagroom afsmeren.. maar dan kunnen ze beter naar de bakker op de hoek :Y

VoorJeTaart.nl Winkel, Workshops & Webshop in Spijkenisse!
Nu ook de PME Professional Diploma Course! http://www.voorjetaart.nl!

3

Re: Minder zoet met botercreme???

Hmm, dan zou ik die potentiele 'klant' maar even gaan uitleggen dat botercreme ontz

Groetjes Laura!

4

Re: Minder zoet met botercreme???

Ik denk dat jouw klant bedoeld, alleen afsmeren en geen marsepein. Dus dan hoef je niet de 1:1 bc te gebruiken. Dan kan je ook met iets anders afsmeren want dat wordt dan je buitenkant.
Dus dan kan je met iets afsmeren wat niet zo zoet is. Ik denk dat ze niet weet dat er meer bestaat dan alleen bc, en de naam verkeerd gebruikt. Ik zou het nog eens goed navragen als ik jou was.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: Minder zoet met botercreme???

Ottolien schreef:

Ik denk dat jouw klant bedoeld, alleen afsmeren en geen marsepein. Dus dan hoef je niet de 1:1 bc te gebruiken. Dan kan je ook met iets anders afsmeren want dat wordt dan je buitenkant.
Dus dan kan je met iets afsmeren wat niet zo zoet is. Ik denk dat ze niet weet dat er meer bestaat dan alleen bc, en de naam verkeerd gebruikt. Ik zou het nog eens goed navragen als ik jou was.

Maar als je met iets 'lekkers' afsmeert, dan wordt dat toch meestal niet zo mooi? Om het mooi strak te krijgen moet je toch stevige botercreme hebben?

Ik heb de opdracht overigens afgewezen ;)

Mijn website: Presentaart

6

Re: Minder zoet met botercreme???

mascha schreef:
Ottolien schreef:

Ik denk dat jouw klant bedoeld, alleen afsmeren en geen marsepein. Dus dan hoef je niet de 1:1 bc te gebruiken. Dan kan je ook met iets anders afsmeren want dat wordt dan je buitenkant.
Dus dan kan je met iets afsmeren wat niet zo zoet is. Ik denk dat ze niet weet dat er meer bestaat dan alleen bc, en de naam verkeerd gebruikt. Ik zou het nog eens goed navragen als ik jou was.

Maar als je met iets 'lekkers' afsmeert, dan wordt dat toch meestal niet zo mooi? Om het mooi strak te krijgen moet je toch stevige botercreme hebben?

Ik heb de opdracht overigens afgewezen ;)

Tja, je zei niet dat ze hem ook nog eens strak wilde hebben :lol: :P

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

7

Re: Minder zoet met botercreme???

Ottolien schreef:
mascha schreef:
Ottolien schreef:

Ik denk dat jouw klant bedoeld, alleen afsmeren en geen marsepein. Dus dan hoef je niet de 1:1 bc te gebruiken. Dan kan je ook met iets anders afsmeren want dat wordt dan je buitenkant.
Dus dan kan je met iets afsmeren wat niet zo zoet is. Ik denk dat ze niet weet dat er meer bestaat dan alleen bc, en de naam verkeerd gebruikt. Ik zou het nog eens goed navragen als ik jou was.

Maar als je met iets 'lekkers' afsmeert, dan wordt dat toch meestal niet zo mooi? Om het mooi strak te krijgen moet je toch stevige botercreme hebben?

Ik heb de opdracht overigens afgewezen ;)

Tja, je zei niet dat ze hem ook nog eens strak wilde hebben :lol: :P

:lol:

Daarom doe ik dat soort dingen ook niet. Ik wil wel iets moois afleveren ;)

Mijn website: Presentaart

8

Re: Minder zoet met botercreme???

Ik denk niet dat jou klant botercreme bedoeld maar frosting. 
Of mssn zelfs botercreme frosting dus botercreme met slagroom erbij in. 
Ik snap niet waarom zij denkt marsepein zoeter is als botercreme :S maar mssn is zij een ongelukkige de alleen maar de bijna nep 1 op 4 marsepein heeft geproeft.