1

Onderwerp: Lemon curd

Ik ga me ook eens wagen aan de lemon curd.
Heb deze nog nooit gemaakt, maar lijkt me zeer lekker.
In de receptenlijst hierlangs staan 2 recepten, welke is de lekkerste en gemakkelijkste om te maken?
En met welke vulling kan ik de lemon curd goed combineren?
Alvast bedankt!!

2

Re: Lemon curd

ik gebruik de lemon curd kant en klaar uit een potje, maar doe hem door de botercreme of slagroom, of als laagje ergens onder

3

Re: Lemon curd

Ik haal hem ook klant en klaar bij de AH ;-)

4

Re: Lemon curd

zelf gemaakt smaakt veeeeeeeel lekkerder
Ik had eerst de van chivers gekocht bij AH Maar heb de eerste recept geprobeerd en de was echt heerlijk.  De heb ik gemaakt met 200gr suiker.
De recepten lijken veel op elkaar en hoe je ze maak is ook etzelfde.  Ik denk dat de 2de recept iets dikker wordt omdat er minder boter inzit.  Maar dat kanik ook fout hebben :+

5

Re: Lemon curd

Ik heb nog nooit lemon curd in de winkel gezien. Hoe ziet het er eigenlijk uit?
Ik gebruik nu sinaasappel marmelade i.p.v. lemon curd

Groet Kelly (beginner ;))

6

Re: Lemon curd

Mijn mams maakt 'm altijd zelf, en ook de nodige variaties erop. Gesuikerde sinaasappelschil erin is heel lekker, krijg je zo'n "najaarsmaakje" van.

7

Re: Lemon curd

catsara schreef:

Ik heb nog nooit lemon curd in de winkel gezien. Hoe ziet het er eigenlijk uit?
Ik gebruik nu sinaasappel marmelade i.p.v. lemon curd

Groet Kelly (beginner ;))

Lemon curd smaakt echt h

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

8

Re: Lemon curd

Ik wil het ook wel eens zelf maken. Koop het bij AH van merk MacKays. Maar de potjes zijn nogal prijzig. (3,50 ongv) Volgens mij is zelf maken veel goedkoper. Ga morgen maar eens proberen.

Greetz Keet

9

Re: Lemon curd

En je huis gaat er zo heerlijk van ruiken, mmmmmmm!

'Dieting is no piece of cake'

10

Re: Lemon curd

Het is in de potjes, het is gelukt!!
Heb het eerste recept gemaakt en het is heerlijk.
Ga het combineren met gewoon slagroom.
Ik las hier op het forum dat er veel in combinatie met chocolade een taart vullen.
Maar mij lijkt dat geen geslaagde combinatie, beter met slagroom denk ik.
Dank je wel allemaal.