Onderwerp: Sachertorte
110 gr boter,30gr. poedersuiker,1/2 leeggeschraapt vanillestokje,3 gr.zout,80 gr.pure chocolade,5 eidooiers,5 eiwitten,150 gr.kristalsuiker,100 gr.bloem, frambozenjam en abrikozen jam.
Verwarm de oven tot 180 gr.C.Roer de boter en de chocolade zacht.Meng deze in een ruime kom met het vanille stokje,zout,eidooiers en de poedersuiker tot een zachte,homogene creme.
Klop nu in een andere goed ontvette kom met dito garde,de eiwitten los en voeg er al kloppend beetje bij beetje de kristalsuiker toe.Blijf kloppen tot er een mooie stevig schuim ontstaat.
Roer nu heel voorzichtig en rustig met een grote spatel de creme door het schuim en voeg via een bolzeef de bloem toe.
Doe dit vrij snel en blijf niet te lang mengen aangezien anders alle lucht uit het mengsel verdwijnt.Stort deze massa in een( rond) bakblik.Zet dit 30 min.in de oven.Haal de taart direct uit het blik en laat hem rustig afkoelen.
Maak ondertussen de ganache van:
150 cc slagroom,60 gr.suiker,200 gr.gesnipperde chocola,60 gr.boter in vlokjes.
Kook de room met de suiker even.Voeg hier,van het vuur af de chocolade aan toe en blijf rustig roeren.Strooi de boter op de warme chocolade-massa en roer nu rustig door.Zodat een glimmende chocoladesaus verkregen wordt.
Snij het afgekoeld kapsel horizontaal door midden in vijf dunne plakken.Besmeer twee plakken met een dun laagje frambozenjam en twee met abrikozenjam.Reconstrueer de taart en leg hem op een rooster.Overgiet met de nog lauwe ganache.Laat de taart liefst een dag buiten de koelkast staan!De ganache die je overhoudt is oneindig te bewaren volgens een patissier de lekkerste chocolade-dessertsaus die er is.
Dat zei Rudolf ook in het filmpje wat Lune geplaatst heeft. Ik heb dit recept gekregen van een vriendin uit