1

Onderwerp: Hoe smelt ik chocolade callets?

Het wil mij niet lukken om het mooi vloeibaar te krijgen. Doe het meestal in de magnetron maar dan gaat het te hard! Au bain marie weet ik niet hoe dat moet dus als iemand mij dat kan vertellen heel graag! :)

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

2

Re: Hoe smelt ik chocolade callets?

In de magnetron kan het wel, maar per keer heel kort. Ik doe eerst meestal 30 seconden, dan roeren, weer even 30, of minder. De laatste stukjes smelten wel door de andere warme chocolade.

Au bain marie is met een pan in een pan met water. De bovenste pan mag het water niet raken. (ik zet dan een steelpannetje in een pan.) Dat zet je dan op het het vuur en het water warm je op. Zorg dat er geen water bij de chocola komt, dan wordt het hard en korrelig.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Hoe smelt ik chocolade callets?

ik doe het altijd in de magnetron, maar ipv op stand 800, op 450, afhankelijk van de hoeveelheid gaat het snel of minder snel; begin gewoon met een half minuutje en zie hoever het staat; aan au bain marie begin ik dus niet meer :)

4

Re: Hoe smelt ik chocolade callets?

Je kan ook de pallets in een plastik zakje doen en die in warm water leggen. Chocolade hoeft maar 37 graden te zijn om het te laten smelten. Niet te warm laten worden dan kan die ook korrelig worden.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no