Onderwerp: Boekenkaft
Voor het eerst van mijn leven wil ik een boekentaart maken. Helaas is een open boek niet voldoende, er moest dus een tweede komen. Heb ik bedacht: Een gesloten boek. Leuk! Maar tijdens het bedenken bedacht het eerste probleem al: Hoe doe je de kaft van het dichtgeslagen boek. Die moet natuurlijk stevig zijn, omdat hij iets over steekt. Ik heb gedacht aan korstdeeg, maar dat breekt zo snel. Een dun lapje van het biscuitdeeg is te slap. Een hele dikke laag fondant, lijkt me niet echt lekker. Wie o wie heeft dit vaker bij de hand gehad.
De ronde achterkant, zal van fondant moeten, maar dat moet natuurlijk we stevig blijven staan, welke soort fondant kan ik dan als beste gebruiken? Ik heb gehoord dat er tylose door moet, daar heb ik nooit meer gewerkt. Kun je versteviging er ook later op spuiten? Ik ben nieuw in de wereld van taart en zit dus met vele vragen. Volgende week zondag moet de taart af zijn en dan moet deze ook nog 2 uur in de auto.
Ik krijg al zweetdruppels als ik er aan denk.
Groetjes Heidi
Groetjes Heidi