1 Laatst bewerkt door Marisska (10-10-2009 11:40)

Onderwerp: Vullen met zwitserse room

Hallo allemaal

Voor morgenmiddag moet ik een taart maken met kersenvlaaivulling en zwitsere room..
Kan ik deze taart vandaag al helemaal vullen en bekleden of is het beter i.v.m de zwitserseroom om dat morgenochtend te doen?

Is het ook beter de zwitserse room met klop fix te verstevigen of met gelatine?

En als laatste.. ik wil de taart gaan bekleden met marsepein moet ik dan afsmeren met bc of kan dat ook met de zwitserse room?

Bedankt weer!

Groetjes Mariska!

Re: Vullen met zwitserse room

nee, niet afsmeren met zwitserse room!!! Dan gaat je marsepein smelten!

Je kunt hem best vandaag maken, als je hem maar in de koelkast houdt.

en verder, ik heb het nog niet zo vaak gebruikt, maar ik doe verder dan banketbakkersroom en slagroom niets door de zwitserseroom qua versteviging

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Vullen met zwitserse room

O oke dat is goed om te weten hahaha
Dus gewoon met botercreme afsmeren en in de koelkast bewaren..
Zal de zwis. room niet tussen de taart gaan 'uitlopen' zonder versteviging?

Bedankt voor je reactie!

Groetjes Mariska!

4

Re: Vullen met zwitserse room

Marisska schreef:

O oke dat is goed om te weten hahaha
Dus gewoon met botercreme afsmeren en in de koelkast bewaren..
Zal de zwis. room niet tussen de taart gaan 'uitlopen' zonder versteviging?

Bedankt voor je reactie!

Je moet de kieren aan de zijkant van je taart dichtplamuren met botercreme. Als dit in de koelkast is uitgehard, kan de vulling er echt niet meer doorheen.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Vullen met zwitserse room

zwitsere room is best stevig van zichzelf door de banketbakkersroom zit namelijk ook versteviging!

dus gewoon een goed duikje spuiten en goed afsmeren het komt helemaal goed!