Je kan ook het volgende recept gebruiken. Ik heb het van Cakejournal en het werkt super moet ik zeggen:
Vanilla sugar cookies:
Geschikt voor ongeveer 35 tot 30 mediumsized cookies.
100 gram Kristalsuiker
100 gram suikerbakkerspoeder/poedersuiker
2 eieren maat L
1 theelepel vanille-extract
450 gram gezeefde bloem.
200 gram roomboter
Extra meel voor het kneden en uitrollen
Stap 1:
In een kom of in de keuken mixer de twee soorten suiker mengen met de vanille en de eieren. Voeg de bloem en de boter en blijf gewoon mengen totdat het deeg bij elkaar komt.
Stap 2:
Kneed hierna het deeg licht met de hand op uw bloem bestrooid aanrecht en verpak het goed in folie. Leg het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Stap 3:
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het kort door. Rol het deeg uit op een werkblad bestoven met bloem. Steek de koekjes uit en bak ze in ongeveer 15-20 minuten in de oven (verwarmd tot 170c). De koekjes moeten net beginnen met lichtbruin kleuren, maar hoeven nog niet overal hard te zijn, dit gebeurt bij het afkoelen.
www.bakselsvanbientje.nl - Voor gezellige workshops & winkel in Meteren
www.shopvanbientje.nl - Voor alle benodigdheden en ingrediënten online