Onderwerp: Sinasappel/passievruchtencreme... recept van Titataart
Nodig:
1 sinasappel (heel)
3 passievruchten
250 gram roomboter
300 gram poedersuiker
100 gram geraspte witte chocolade
(eventueel nog 50 gram marsepein)
Boen/was eerst de sinasappel met een keukensponsje onder stromend water.
Kook vervolgens de sinasappel in ruim water gedurende een uur.
Zo gaat de bitterheid uit de schil.
Nadat de sinasappel een beetje is afgekoeld kopje en kontje eraf snijden.
Daarna pureren met staafmixer.
Door de nog warme sinasappelpuree roer je de witte chocolade totdat deze helemaal is opgelost. Voeg indien je dat wilt nu ook de marsepein toe.
Lepel vervolgens de passievruchten uit en voeg toe aan de puree.
Laat de puree helemaal afkoelen.
Minstens 2 uur laten staan in afgesloten bak in de koelkast.
Daarna de sinasappel/passievruchtenpuree door een grove zeef halen om de pitjes van de passievruchten te verwijderen.
Maak in de tussentijd van de roomboter en de poedersuiker een luchtige botercreme.
Voeg daarna de goed afgekoelde en gezeefde puree toe aan de botercreme.
Errug lekker!
Groetjes,
Annette