Onderwerp: Banana crumble muffins
Ik heb ze net gemaakt en ik vind ze heel lekker, niet droog, lekker luchtig, lekkere bananensmaakt en lekker knapperige topping.
Voor 12 muffins:
Oven op 190c
-190 gr bloem
-1 theelepel backing soda
-1 theelepel bakpoeder
-snufje zout
-3 geprakte bananen
-150 gr suiker
-1 ei
-75 gr gesmolten boter
Voor het crumble laagje:
-75 gr bruine suiker
-1 eetlepel bloem
-halve theelepel kaneel
-1 lepel boter
---------------------------------
Alle droge ingredienten met elkaar mengen en alle natte ingredienten met elkaar mengen. Daarna alles samen voegen en roeren (niet te lang, gewoon totdat alles net vermengt is)
Dit verdelen over 12 vormpjes (ik deed dus gewoon in cupcake papiertjes en die in een cupcake vorm)
Daarna in een schaaltje de bruine suiker, bloem, kaneel en boter doen en dat met je handen beetje vermengen met elkaar tot je kruimel krijgt, deze over de muffinmix doen en KLAAR
18 a 20 minuten bakken op 190 graden
(Ook heeeeel lekker is om de banaan door bv appel te vervangen)
-----------------------------------
Hier mijn muffins die net uit de oven komen (dag later zijn ze nog lekkerder)