1

Onderwerp: Scheur in kapsel

Ik kan echt niet omgaan met de zoekmachine hier op het forum :grr:


Ik bakte mijn 24cm taarten in mijn siliconen bakvorm, nooit problemen gehad. Mooie ronde hoge kapsels.. Nu heb ik een PME bakvorm 15 cm aangeschaft en bij de blokker een 20cm springvorm, maar als ik daar m'n biscuit in bak zitten er altijd grote scheuren in de zijkant :S Ik vet hem goed in, doe er dan wat bloem in en bak hem met oplopende tempraturen. Hij word op zich mooi hoog, maar als ik hem er uit haal zit er aan de onderkant (of bovenkant als je hem omdraait) een grote scheur. Als ik hem dan wil snijden, valt de hele korst er af. Heb ook het idee dat de korst bij die scheur gewoon los zit (luchtbel?)...

Heeft iemand dit ook wel eens gehad? En liever nog tips om het te voorkomen?

Trying to forget someone you love,
is like trying to remember someone you never knew...

Re: Scheur in kapsel

als er een soort van luchtbel zit, is de kans groot dat je hem te vet invet ;)

ik doe trouwens nog steeds bakpapier langs de randen, ookal heb ik hoge PME pannen. Mijn ervaring is dat ze er dan beter uitgaan. Als ik dat niet doe, plakken ze soms nog aan de pan en breekt mijn kapsel

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Scheur in kapsel

Mmm, ik gebruik al jaharen springvormen. Heb nooit last van vastplakken. Laat na het bakken wel even vijf minuten rusten voor ik de rand losmaak.