1

Onderwerp: Welke deegrol

Hallo,

Ik heb nog maar een paar taarten thuis gemaakt en dit komt vooral omdat ik sukkel met mijn deegrol. Ik heb een metalen en de suikerpasta / marsepein blijft steeds aan mijn rol kleven.  Hebben jullie tips hoe ik dit voorkom of een tip voor een goede deegrol?

Dank je wel.

2

Re: Welke deegrol

Roller invetten mij crisco of frituurvet..
Pvc buis halen van 1 meter voor een paar euro.. en in stukken snijden ik heb 50cm 30cm en 20cm.
En anders ff de zoekfunctie gebruiken ;)

3

Re: Welke deegrol

Ik heb zelf gewoon een houten deegroller en dat bevalt me nog steeds prima hoor. Maar ik lees dat je een metalen deegroller hebt. Zou je die niet eerst in de koelkast kunnen stoppen zodat hij koud wordt? Dan plakt hij misschien minder.

Nogmaals dat bedenk ik me maar, ik heb er geen ervaring mee. Maar met warme handen plakt het bij mij ook meer dan wanneer ik m'n handen weer koud heb gemaakt bij het wassen.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: Welke deegrol

ik heb de antikleef roller van patisse (10 euro), en moet zeggen een heerlijke deegroller! het plakt niet en je hoeft weing kracht te zetten

groetjes, Diana

5

Re: Welke deegrol

PVC buis vind ik ideaal werken. Inderdaad verschillende maten ervan laten zagen.

6

Re: Welke deegrol

Ik hou het ook op de houtendeegroller van de Xenos.

7

Re: Welke deegrol

ik heb ook pvc buis, wat ook goed helpt is maizena op je marsepein strooien.