1

Onderwerp: Ganache en marsepein

Ik heb een vraagje over ganache en marsepein.
Ik weet als je marsepein in contact laat komen met slagroom dat dan de marsepein gaat smelten.
Maar als ik een taart bedek met een dikke laag ganache en dan versier met marsepein  smelt dat dan ook?
Omdat er in ganache namelijk ook slagroom zit.

2

Re: Ganache en marsepein

Ik heb er niet eens aan gedacht dat het zou kunnen maar ik heb mijn taart bedekt met ganache en versierd met marsepein er was niets aan de hand. Fototje hiernaast:)

Groetjes Gülendem

3

Re: Ganache en marsepein

de ganache wordt redelijk hard he en volgens mij is het daarom geen probleem met smelten (dacht ik)

4

Re: Ganache en marsepein

Sterker nog.... in vele bakkerijen (ik ken het in ieder geval uit duitsland) bedekken ze een taart eerst met een lap marsepein voordat ze de ganache erover schenken. Zo trekt de chocolade niet in de cake! (En laat ik dat nou juist zo lekker vinden :lol:)

I don't believe in low fat cooking! (and baking)