1

Onderwerp: stugge marsepein (eten)

Vraagje, ik bekleed mijn taarten met marsepein (fondant moet ik nog proberen) nu gaat dat bekleden wel goed.
Alleen als ik mijn taartje gaat eten is het marsepein zo stug ik heb haast een beitel nodig om er doorheen te komen.
Ik rol het mooi dun uit (meestal te dun je kan er soms het kapsel doorheen zien) en maak ik het ietsiepietsie dikker is er dus moeilijk doorheen te komen.
Ze staan doorgaans toch wel in de ijskast bij mij
Is met fondant bekleden een zachtere optie.
Wie heeft anders wat tips voor mij
dank je wel een beginnende bakster Yvonne

2

Re: stugge marsepein (eten)

Haal je de taart een half uur voor gebruik uit de koelkast?

Groetjes, Elly

3

Re: stugge marsepein (eten)

Fondant is zeker niet zachter dan marsepein, fondant droogt juist heel hard op. Welke marsepein gebruik je?

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: stugge marsepein (eten)

Pooh schreef:

Fondant is zeker niet zachter dan marsepein, fondant droogt juist heel hard op. Welke marsepein gebruik je?

ligt er aan welke fondant je gebruikt,. bijv ballina fondant hard niet uit

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: stugge marsepein (eten)

tipsytaartje schreef:
Pooh schreef:

Fondant is zeker niet zachter dan marsepein, fondant droogt juist heel hard op. Welke marsepein gebruik je?

ligt er aan welke fondant je gebruikt,. bijv ballina fondant hard niet uit

Ow ja, da's waar ook, die was ik even vergeten. :lol: Ballina gebruik ik zelden.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: stugge marsepein (eten)

ik ook niet, 1keer gedaan, vind het niet fijn werken. Heb nu nog een pak over de datum liggen.... komt wel weer op een dummie... :S

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: stugge marsepein (eten)

Pooh schreef:
tipsytaartje schreef:
Pooh schreef:

Fondant is zeker niet zachter dan marsepein, fondant droogt juist heel hard op. Welke marsepein gebruik je?

ligt er aan welke fondant je gebruikt,. bijv ballina fondant hard niet uit

Ow ja, da's waar ook, die was ik even vergeten. :lol: Ballina gebruik ik zelden.

Ik gebruik 1:4 marsepein zal het daaraan liggen?

8

Re: stugge marsepein (eten)

van funcakes? daar heb ik nooit problemen mee. tuurlijk is het een beetje stug om met een vorkje o.i.d. doorheen te komen maar zo stug als jij het beschrijft zou niet moeten.

9

Re: stugge marsepein (eten)

Ik herhaal de vraag van Elly even  ;) :  Haal je 'm wel lang genoeg van tevoren uit de koelkast? Dat wil ook wel verschil maken :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10

Re: stugge marsepein (eten)

tipsytaartje schreef:

.... komt wel weer op een dummie... :S

Niet doen met Ballina :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag