1

Onderwerp: Hulp gevraagd: oplossing voor niet uitharden topper

De titel zegt het al: mijn taarttopper (marsefond met behoorlijk tylose) hardt toch niet uit.
Het is een 'open' hart met een steker eraan (zodat het hart op de taart staat en er nog wat onder zit om in de taart te steken).

Hij is echter nog niet hard. Wat kan ik doen om toch dat hart rechtop op de taart te laten staan? Of heeft iemand andere ideeen?

Alvast bedankt!

Groetjes, Marielle

2

Re: Hulp gevraagd: oplossing voor niet uitharden topper

In de oven op zo'n 50-60 graden, 10 minuutje om mee te beginnen, zou je kunnen proberen...
Ik heb dat wel gedaan met alleen fondant en dat gaat prima, enige waar ik een beetje bezorgd om ben is of de marsepein (het vet erin) niet gaat smelten...
Maar ja, als je topper blubberzacht blijft kun je 'm ook niet gebruiken.
Kun je eventueel een nieuwe maken met alleen fondant?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Hulp gevraagd: oplossing voor niet uitharden topper

Dat heb ik ook bedacht ja, maar ik krijg 'm niet goed op kleur met alleen fondant...

Misschien iets met ijzerdraad?

Groetjes, Marielle

4

Re: Hulp gevraagd: oplossing voor niet uitharden topper

of alleen fondant en dan schilderen?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Hulp gevraagd: oplossing voor niet uitharden topper

Welke kleur wil je maken?

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."