1

Onderwerp: wat en hoe met bakken

hoihoi
aangezien ik nog helemaal nieuw ben zit ik met een paar vraagjes
ik heb vandaag wat spulletjes in huis gehaald
zo heb ik van wilton de 15 en 25 cm ronde vorm gehaald
hoe die ik het dan met bakken?
goed invetten of zoals ik hier vaker lees bakpapier erin
en hoe vol moet hij dan?
rijst het beslag net zo hoog als bij bv cakebeslag  (ik heb de bischuitmix besteld hier in de shop)
dan laat ik heb afkoelen en snij hem door om vervolgens te vullen
alles weer netjes recht op elkaar leggen
dan afstrijken? voordat ik de foundant erop doe
en waar strijk ik hem mee af?
bedankt alvast voor het antwoorden
groetjes ceciel

*het leven is net een koekjespot...
...voor je het weet is hij leeg*

2

Re: wat en hoe met bakken

Ik denk dat het een goed idee is om eerst 'ns de FAQ door te lezen en de basis Howto's in de rubriek Sjablonen, patronen en howto's: Daar worden de meeste van je vragen wel duidelijk ;)

Veel succes!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: wat en hoe met bakken

Ten eerste natuurlijk welkom:).

Wat ik doe bij mijn bakvormen is dat ik er bakpapier inleg. Ik knip een cirkel uit voor de bodem en voor de rand knip ik dan een (of meerdere, soms gaat het niet helemaal rond) repen. Deze maak ik wel hoger dan mijn rand, zodat het biscuitmix goed kan rijzen. Vervolgens doe ik mijn vorm voor ongeveer de helft vullen en bij mij rijst hij dan altijd de pan uit, om maar zo te zeggen :). Ik mix dan wel eerst mijn eieren lekker luchtig voor ik de  mix erbij doe en dan de instructies volgen die op het pak van de mix staan.

Dan inderdaad laten afkoelen, doorsnijden, vullen en afsmeren. Voor ik hem vul, doe ik altijd een kleine streep botercr

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014