1

Onderwerp: fondant van zeelandia

hallo

Ik heb de mogelijkheid om bij zeelandia inkopen te doen, vooral fondant, maar nu lees ik hier een paar meningen over.

De fondant zou te slap zijn of kauwgomachtig?

Maar ik lees wel dat iedereen hem lekker vind.

Zijn er nog meer ervaringen?

Ik ben nu bakels gewend, maar die vind ik snel scheuren en uitdrogen.

Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

2

Re: fondant van zeelandia

volgens mij, gebruik ik ook zeelandia rolfondant en ik vind hem goed werken, maar heb nooit geen andere gebruikt.

Wel weet ik dat ik zeelandia marsepein gebruik, en die werkt echt waanzinnig, veel beter dan de andere die ik heb geprobeerd. die zou je dan ook daar kunnen bestellen.

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

3

Re: fondant van zeelandia

O heeft Zeelandia ook fondant? Heb ik nog niet op hun site kunnen vinden, dacht alleen van die vloeibare fondant?

Kun je me de naam vertellen misschien?

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

Re: fondant van zeelandia

lilo schreef:

O heeft Zeelandia ook fondant? Heb ik nog niet op hun site kunnen vinden, dacht alleen van die vloeibare fondant?

Kun je me de naam vertellen misschien?

Het het fondant ds te vinden onder producten- coatings

groetjes,
Kim

5

Re: fondant van zeelandia

Deze: http://www.zeelandia.nl/producten/02910

Dat is toch geen rolfondant? Er zit water in en het heeft als fysische vorm pasta.
Of ben ik gek ? (kan maar zo! :+ )

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

Re: fondant van zeelandia

het 2e bestandsdeel van pettinice (bakels) is ook water
dus misschien ben je toch gek :D

groetjes,
Kim

7 Laatst bewerkt door deanera (14-05-2009 10:06)

Re: fondant van zeelandia

ik gebruik en verkoop zelf de marsepein en de rolfondant van zeelandia,de rolfondant is wel altijd heel erg vers/zacht als ik het binnen krijg , ik verdeel altijd gelijk alles in 500 grams verpakkingen en vacumeer het dan in vacumeerzakjes .

als ik het teveel vind plakken dan gooi ik erwat maizena bij en dat werkt goed .

zoeken op rolfondant  in de lijst anders moet ik even op m,n rekeningen kijken welk nummer het is .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

8

Re: fondant van zeelandia

taartentrien schreef:

het 2e bestandsdeel van pettinice (bakels) is ook water
dus misschien ben je toch gek :D

Zoals ik al zei: kan maar zo!

Maar zoals het daar op de site staat vind ik het toch echt meer als van die giet fondant klinken. Ook al omdat er staat: Optimale verwerkingstemperatuur 38-42

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

Re: fondant van zeelandia

Ja ik ben dan ook wel benieuw welke de andere gebruiken.
Misschien verstevigen ze die zelf met poedersuiker of zo.
(de baksters die het gebruiken dus)
maar nu wil ik het nog niet bestellen, inderdaad maar eerst even mailen.
Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

10 Laatst bewerkt door deanera (15-05-2009 08:16)

Re: fondant van zeelandia

het is gewone rolfondant en word verkocht in doosjes van 6 kilo en de naam is roll decor .
als je bij muziek/bloemen cupcakes en mega koeken kijk , daar heb ik het voor gebruikt .

ik heb het even opgezocht tussen m,n afschriften het is :

roll decor
artikel nr : 3459001
6 kilo per doos
kleur wit .

je moet wel een kvk nr hebben en iets van 250 euro gelijk bestellen .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

11

Re: fondant van zeelandia

hoi
Staat het ook op de site?
Ik heb gezocht maar niet gevonden, ik heb zelfs het nr en de naam via hun zoek optie ingevuld maar daar komt ook niks uit.
groetjes
Kim

groetjes,
Kim

12

Re: fondant van zeelandia

taartentrien schreef:

hoi
Staat het ook op de site?
Ik heb gezocht maar niet gevonden, ik heb zelfs het nr en de naam via hun zoek optie ingevuld maar daar komt ook niks uit.
groetjes
Kim

nee klopt , ik heb het toen telefonisch gevraagd en  dit stond zo op m,n rekeningen , heb het al heel vaak besteld en het smaakt erg lekker .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

13

Re: fondant van zeelandia

en is het ook goed te bewerken?
Ik ben nu bakels gewend.
groetjes
Kim

groetjes,
Kim

14 Laatst bewerkt door deanera (18-05-2009 15:21)

Re: fondant van zeelandia

taartentrien schreef:

en is het ook goed te bewerken?
Ik ben nu bakels gewend.
groetjes
Kim

ik ken bakels fondant verder niet ,maar ik werk erg lekker met deze fondant ,hij is wel echt super vers en dus erg zacht ,maar vermeng het altijd met een beetje maizena en dat werkt erg goed .

ik verkoop het hier ook en de meeste mensen die hier een workshop hebben gevolgd gebruiken het ook erg graag , er zijn er ook die mengen het met marsepein ( doe ik zelf ook heel vaak )

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

15

Re: fondant van zeelandia

nou ontzettend bedankt voor de tips
Nu ga ik het ook maar bestellen. Mijn moeder woont er tegenover dus kan het
1 uur na bestelling ophalen, scheelt weer

groetjes,
Kim

16

Re: fondant van zeelandia

taartentrien schreef:

nou ontzettend bedankt voor de tips
Nu ga ik het ook maar bestellen. Mijn moeder woont er tegenover dus kan het
1 uur na bestelling ophalen, scheelt weer

17

Re: fondant van zeelandia

Tsja het is een groothandel (fabriek) van bakkerij grondstoffen en zij bezorgen aan de zaak (dus niet verzenden via de post) onder de 200 kilo betaal je dus 30 euro bezorgkosten. Ergens wel logisch eigenlijk.

groetjes

groetjes,
Kim

18

Re: fondant van zeelandia

deanera schreef:

.....

als ik het teveel vind plakken dan gooi ik erwat maizena bij en dat werkt goed .
....

Maizena? Ik heb juist geleeerd dat je niet met maizena moest werken.
Is poedersuiker of suikerbakkerspoeder niet een betere optie?

Groetjes Tweety!

19

Re: fondant van zeelandia

Tweety1974 schreef:
deanera schreef:

.....

als ik het teveel vind plakken dan gooi ik erwat maizena bij en dat werkt goed .
....

Maizena? Ik heb juist geleeerd dat je niet met maizena moest werken.
Is poedersuiker of suikerbakkerspoeder niet een betere optie?

ik gebruik maar heel weinig en je proef er qua smaak niks van , ik had deze tip gekregen van een engelse dame .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

20

Re: fondant van zeelandia

deanera schreef:
Tweety1974 schreef:
deanera schreef:

.....

als ik het teveel vind plakken dan gooi ik erwat maizena bij en dat werkt goed .
....

Maizena? Ik heb juist geleeerd dat je niet met maizena moest werken.
Is poedersuiker of suikerbakkerspoeder niet een betere optie?

ik gebruik maar heel weinig en je proef er qua smaak niks van , ik had deze tip gekregen van een engelse dame .

Mijn man is bakker geweest (kan heel lastig zijn hoor) en zegt altijd dat meel/maizena erdoor doen de houdbaarheid behoorlijk korter maakt, dit bederft veel sneller dan suiker, dus vandaar dat ik er liever poedersuiker bij zou doen....

Groetjes, Heleen
Mijn foto's

21

Re: fondant van zeelandia

Even over de kwaliteit van Zeelandia Rol-decor...
Toevallig v/d week geprobeerd want ik werk bij de bakker :)
Hum uuh ik vond deze stinken en idd kauwgomachtig zacht en rekbaar..
Maja dit was denkk heel vers want de vertegenwoordiger had dit mee....

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

22

Re: fondant van zeelandia

Hoi
Ik bestel nu ook bij zeelandia, en ik vind de fondant wel fijn.
Iedereen die eerst bakels van mij heeft geproefd, vind deze fondant veel lekkerder. Minder zoet, er zit ook olie in deze, daarom vind ik hem ook zachter en scheurt minder snel.
Alleen als je snel iets uit wilt harden is het lastig. Je hebt meer tylose en meer droogtijd nodig (in de oven werkt wel)
De marsepein is inderdaad ook super goed.
Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

Berichten [ 22 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » fondant van zeelandia