1

Onderwerp: boekweitmuffins met appel (uit het boekje Verleidelijke muffins)

225 gr vloeibare honing, 1 groot ei,75 ml zonnebloemolie,75 ml magere melk,1 tl vanille-extract,125 g boekweitmeel,125 g glutenvrije witte bloem, 1 tl kaneel
2 tl natriumbicarbonaat= (zuiveringszout)
2 appels,geschild,van klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden,200 gr rozijnen,125 gr.grofgehakte walnoten.

Verwarm de oven voor op 190 gr.Zet 12 papieren muffinvormpjes in een muffinbakplaat.
Klop het ei op met de honing, de olie, de melk en het vanille extract.
Doe het boekweitmeel,de glutenvrije bloem,de kaneel en het zuiveringszout in een aparte kom en roer hier vervolgens de stukjes appel,rozijnen en de walnoten door.
Giet de natte ingredienten door het appelmengsel.
Verdeel het mengsel over 12 vormpjes en bak de muffins in 15 minuten gaar tot ze lichtbruin kleuren,mooi zijn gerezen en stevig aanvoelen.


Ook al is boekweit eigenlijk een vruchtenzaad dat verwant is aan rabarber en zuring het is qua structuur meer een graansoort.Zo kun je bijvoorbeeld boekweitpap maken.Vandaar dat boekweit een ideaal ingr

groetjes van Ann