1

Onderwerp: 2 vraagjes

Twee dingen die ik mij afvroeg toen ik mijn eerste taart maakte:

Hoe dik mag de laag marsepein zijn waarmee je de taart bekleed?
Kun je botercreme (boter en poedersuiker) bewaren en zo ja, hoe?

Ik hoop dat iemand me kan helpen!

2

Re: 2 vraagjes

1. zo dun mogelijk. In Amerika bv doen ze een halve cm maar voor de Nl smaak is dat echt niet te eten. Een mm of 2, hooguit 3 is dik zat!!!

2. Ja, in de koelkast. Of in de vriezer. Afhankelijk van hoe lang je het wilt bewaren.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: 2 vraagjes

Ik zelf bedek m'n taarten toch net even een mm dikker. En zeker als je net begint zou ik je dat aanraden. Het scheurt dan minder snel.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: 2 vraagjes

Bedankt voor jullie reacties! Ik had de marsepein voor mijn eerste taart te dun uitgerold (1 mm) en dus scheurde het...

Het kwam gelukkig toch nog goed en het heeft mijn enthousiasme over deze hobby niet verminderd!