1

Onderwerp: Bekleden cijfer taart

Hallo,

Ik wil een taart gaan maken in de vorm van 70. Nou vraag ik me af hoe ik de marsepein netjes om de nul kan krijgen, en dan met name het gat aan de binnenkant. Ik neem aan dat je de marsepein dan moet insnijden, maar dan krijg je allemaal naden aan de binnenkant.

Nou bedacht ik zelf al om gewoon een ovale taart te bakken en dan in het midden een kleinere ovaal van bloemen maken, zodat het een nul lijkt. Of anders de nul doorsnijden, de 2 helften afzonderlijk bekleden en daarna de boel weer tegen elkaar zetten en de naad verdoezelen met bloemetjes.

Heeft iemand van jullie een goede tip hoe ik dit moet aanpakken?

Alvast bedankt.

Groetjes,

Judith

2

Re: Bekleden cijfer taart

Kun je niet gewoon een grote ronde lap over de nul leggen, in het midden laten "inzakken" en na het gladstrijken in het midden een cirkel eruit snijden. Zo heb je volgens mij geen naden, toch? Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel...

3

Re: Bekleden cijfer taart

Ja ik begrijp wat je bedoelt en het klinkt eigenlijk wel logisch. Kan allicht proberen of het werkt.

Bedankt.

Groetjes,

Judith