1

Onderwerp: Geen fondant of marsepein, maar 'haute cuisine': ideeen?

Mijn man wordt bijna 40 en hij heeft nu stellig aangegeven, geen marsepein of fondant taart te willen. Ook met chocolade heeft hij niets.

Toch wil hij graag wat hij noemt een 'haute cuisine' taart, dus iets moois patisserie. Nu dacht ik zelf aan een laagjestaart, biscuit, mousse, biscuit, mouse, zodat je dat aan de buitenkant ziet, maar hoe maak ik er dan een fancy chique taart van? Iets met gesponnen suiker ofzo?

Mocht iemand ideeen en/of plaatjes hebben, heel graag!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

2 Laatst bewerkt door Adrienne (27-08-2009 09:41)

Re: Geen fondant of marsepein, maar 'haute cuisine': ideeen?

Ik vind zelf een Croque em bouche  altijd wel sjiek staan: is zonder chocolade of marsepein: even plaatje zoeken....

Kan plaatje niet copieren, maar wel linkje maken: http://latimesblogs.latimes.com/.a/6a00 … 970b-800wi

Op google zijn superveel voorbeelden en recepten te vinden. :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3 Laatst bewerkt door kaatjetaatje (27-08-2009 10:14)

Re: Geen fondant of marsepein, maar 'haute cuisine': ideeen?

een laagje gelei tussen zo'n laagjestaart kan ook heel chique staan, bijv met hele aalbesjes erin, zou er dan petit fours van maken