1

Onderwerp: Hoe zit dan nou met de dikte van icing?

Ik heb via het forum deze site gevonden

http://www.bakedecoratecelebrate.com/te … .cfm?cat=9

Er wordt precies uitgelegd hoe je allerlei mooie bloemen moet opspuiten met icing.
Ook wordt er gezegd dat je bijv. ''stiff consistency'' royal icing , of ''medium constistency'' nodig hebt.

Wanneer noem je icing medium, stiff of misschien nog wel ''slap''(even in het nederland, dat praat makkelijker).
Want als ik begin met spuiten is het afwachten of ik het goed heb aangemengd, en ik moet mijn spuitzak meestal heel vaak hervullen omdat mijn bloemen inzakken, of dat ik juist mijn icing niet eens door het spuitmondje geduwd krijg met 1 hand.


Wat is de truc? hoe kan je zien aan icing of hij de goede dikte heeft?

Alvast bedankt voor het antwoord!

Taartengroetjes van Simotte! http://tbn3.google.com/images?q=tbn:W4ff3lDKP_LqYM:http://www.dutchdudes.nl/wp-content/uploads/2009/08/taart.gif

In mei leggen alle vogels een ei
En in Maart.... Bak ik daarvan een Taart !!!

Re: Hoe zit dan nou met de dikte van icing?

slap is vloeibaar

medium is dat je pieken krijgt als je je gardes eruit haalt

en stijf is dus dat het heel stijf is

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Hoe zit dan nou met de dikte van icing?

In de koekjes how-to van Karentje staat het ook nog eens met plaatjes uitgelegd, vond ik erg duidelijk :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>