1

Onderwerp: marsepein stevig maken

Hallo,

Als ik een taart wil versieren met bv strikken van marsepein dan gebruik ik tylose om het steviger te maken. Dit duurt erg lang en geeft dan nog niet de stevigheid die ik wil.
Wat kan ik nog meer als versteviger gebruiken ipv tylose??
(Ik vind marsepein met tylose ook niet erg lekker smaken)

Alvast bedankt,

Ientje

Wie klein blijft denken, Zal nooit groot worden!

2

Re: marsepein stevig maken

Marsepein met tylose werkt sowieso niet zo goed als fondant met tylose. Beiden gaan in smaak erop achteruit, dus vaak zijn decoraties met tylose inderdaad meer decoratie dan dat ze nog echt lekker zijn om op te eten.

Ik weet niet echt een alternatief voor de tylose, marsepein is wel iets uit te harden door in lage stand in de oven te drogen, maar ook dat duurt lang is is voor een strik niet echt genoeg, denk ik.

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>