1

Onderwerp: Fondant

Wie kan mij helpen??
Ik heb bij een bakker fondant gekocht, nou is het fondant wat aan de natte kant.
Het is wel van Bakels.
Ik ben nl vergeten te zeggen dat ik rolfondant wou hebben.
Heeft iemand een tip hoe ik dit kan verwerken??

2

Re: Fondant

Ik gebruik het weleens voor het `bekleden` van cupcakes, je doet een beetje in een bakje, wat kleurstof erbij, even verwarmen in de magnetron, goed roeren en je cc

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!

3

Re: Fondant

Ik hoop dat het mij gaat lukken met deze schenkfondant.
Ik moet maar veel CC-tjes maken en daar houdt mijn man helemaal niet  van.
(zijn buik bedoel ik dan)

4

Re: Fondant

Ik heb een leuke tip voor je.
Bak iets grotere koekjes op lolliestokjes en laat volledig afkoelen. Verwarm de fondant iets in de magnetron en kleur de fondant, hij mag ook wit blijven voor de ondergrond. Vul een spuitzak met een spuitmondje met ronde vorm wilton nr 2 en lijn de lolloiekoeken uit. Vul nu met de spuitzak het volledige koekje op tussen de lijntjes. Je kunt een tandenstoker gebruiken om de fondant iets netter te verdelen. Laat de lolliekoek 1 dag drogen. Als de fondant hard is kun je een beetje nieuwe fondant kleuren en verwarmen daar weer een spuitzak mee vullen en de lolliekoek decoreren. Bij de Hema hebben ze hele leuke koekuitstekers met een sjabloon deze zijn niet duur.
Heel veel succes ermee.