Onderwerp: beginners vragen verzameld

Ha mede-knutselaars,

Sinds het volgen van een workshop begin juni ben ook ik erg geraakt door het taartenvirus.
Nu heb ik al een paar taartjes gemaakt voor mezelf en anderen maar heb ik toch nog een aantal vragen die vast al op verschillende plekken zijn gesteld, maar ik nog niet allemaal heb kunnen vinden.

1. als een taart af is is het dan voldoende om het alleen in een kartonnen taartdoos te bewaren of is het beter om eerst met folie te bedekken?

2. als je een leuk patroontje in in de fondant wilt bv. met een 'steker' om als basis de taart mee te bekleden, maak je dan eerst het patroontje en dan pas over de taart draperen? (maar dan wordt t toch weer glad bij het smoothen?) Of leg je eerste de fondant strak op de taart en doe je het patroontje er later op? (maar dan kun je niks over de randjes door laten lopen toch?) 

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Alvast bedankt,
Michelle

Re: beginners vragen verzameld

1. waarom zou je hem uberhaubt al met folie willen bedekken? in taartdoos is ok

2. de eerste. voor n leuk reliefje wordt meestal n reliefmat gebruikt, waar je de marsepein/fondant op uit rolt of de mat over de lap marsepein/fondant en dan over de mat rollen. als je met een uitsteker een afdruk op je taart wil maken, kun je dat wel doen na het bekleden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: beginners vragen verzameld

Bedankt voor je antwoorden!

Ik ben bang dat de fondant alsnog uitdroogt als het alleen in een taartdoos staat.
Zeker als het nog een paar daagjes mocht duren voordat de taart helemaal op gesneden is.

Ik bedacht me na het versturen van eerste berichtje trouwens nog een vraag, dus nu ik er toch ben.... :)

Hoe lang kun je gemixte buiscuitbeslag bewaren?
Ik heb maar een kleine combimagnetron dus ik kan niet meerdere vormen tegelijk in de oven doen, maar voor een stapeltaart wil ik wel in 1 keer het beslag maken.
Moet ik het beslag dan in de koelkast of buiten de koelkast bewaren?

Wat beginnersvragen he? :o
Sorry!!

Alvast bedankt

Re: beginners vragen verzameld

Je kunt grote hoeveelheden beslag beter in 2 keer maken (of meerdere keren als het echt veel is). Anders heb je kans dat je niet genoeg lucht in het beslag krijgt!

Groetjes Rebecca
Together forever, never apart. Maybe in distance, but never in heart!

5

Re: beginners vragen verzameld

michelle's knutsels schreef:

Ik ben bang dat de fondant alsnog uitdroogt als het alleen in een taartdoos staat.
Zeker als het nog een paar daagjes mocht duren voordat de taart helemaal op gesneden is.

Ik denk dat je taart (=biscuit) eerder uitdroogt dan de fondant.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: beginners vragen verzameld

ik heb 1 x bij thuis gebruik folie over mijn taart gelegd (choco fondant)
volgende ochtend was alle fondant van de taart afgesmolten
het was duidelijk door de folie gekomen aangezien de fondant nog keurig tegen de BC aan zat..

dus folie is a NO-NO :lol:

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: beginners vragen verzameld

Oke! Thanks!!
Weer bespaart voor een drama....pffff....