1 Laatst bewerkt door Angeliek1973 (20-08-2009 13:43)

Onderwerp: Helluppp.......geschifte luchtige botercreme met eiwitpoeder ....

Komt dit nog goed??

ik heb dit recept zonet gemaakt:

300g fijne kristalsuiker
9 eetlepels water
3 theelepeltjes eiwitpoeder met 90ml water
300g boter

Kook de suiker en het water tot het helemaal mooi helder is.
Klop het eiwit met water tot schuim.
Voeg al mixend de hete siroop toe en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Smelt de boter  en voeg het toe aan het schuim.

MAAR nu wordt ie niet meer gebonden en fluffy maar hij is een beetje aan t schifte lijkt t....:s
de smaak is wel erg lekkerrrr......:9
heb m maar ff in de ijskast gezet nu.... is dit nog te redden straks of moet ik opnieuw beginnen ??? :s:s

hellup, is me eerste keer dat ik eiwitpoeder gebruik...

Select, make, bake!

2

Re: Helluppp.......geschifte luchtige botercreme met eiwitpoeder ....

misschien was je boter niet goed meer?

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: Helluppp.......geschifte luchtige botercreme met eiwitpoeder ....

Hoe is het nu na een nachtje koelkast?
Misschien gaat het geschifte weg als je het nu nog even opklopt?
Ik denk dat je boter te warm was...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Helluppp.......geschifte luchtige botercreme met eiwitpoeder ....

Als t eenmaal geschift is kun je het beter gewoon weggooien en opnieuw maken, hoe jammer t ook is!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: Helluppp.......geschifte luchtige botercreme met eiwitpoeder ....

Glamour schreef:

misschien was je boter niet goed meer?

die was nog tot eind van t jaar goed dus daar zal t niet aan hebben gelegen denk ik....:)

Select, make, bake!

Re: Helluppp.......geschifte luchtige botercreme met eiwitpoeder ....

Tom Poes schreef:

Hoe is het nu na een nachtje koelkast?
Misschien gaat het geschifte weg als je het nu nog even opklopt?
Ik denk dat je boter te warm was...

heb m er zojuist uitgehaald en in de Kennie gedaan en ff laten draaien maar hij blijft schifterig, dus heb m maar weggegooid :s    denk ook dat de boter nog niet genoeg was afgekoeld, leer voor de volgende keer he netjes wachten tot t is afgekoeld *)

ga zo maar even t oude vertrouwde boter en poedersuiker creme-pje maken voor de 50 cc's voor vanavond

Select, make, bake!