1

Onderwerp: Vraagjes over zo'n kroontje...

Okee, misschien best stom dat ik het niet helemaal weet maar ik wil het gewoon goed doen......en daar is immers dit geweldi e forum voor, toch?

Moet voor van het weekend een kroontje maken....nu werk ik meestal met marsepein maar die maak ik dus met fondant en tylose.

Maareh het is dus wel de bedoeling dat dat zo keihard wordt?? Een keer te hard vastpakken en hij breekt....Of heb ik dan teveel tylose gebruikt.

Hij is klaar en staat nog rechtop maar weet nou niet zeker of ie zo hard moet zijn.

Graag tips voor deze leek in fondant....

O ja is het nog goed eetbaar of moet ik dat afraden?

groetjes

Pluk de dag

2

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

Helemaal niemand???? :(

Pluk de dag

3

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

Yep hij moet idd hard worden, anders blijft hij niet mooi in model. Tja het breken daar heb ik ook wel eens last van :s

Verder is het volgens mij nog wel eetbaar,maar of het lekker is :nooo, denk van niet. Met tylose schijnt de smaak zowieso anderste zijn.

Veel liefs Rafaëla

4

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

ben geen ervaren kroontjes maakster maar bij ons eten ze door thylose hard geworden fondant gewoon op vooral de kids ;)

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

5

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

Het is inderdaad de bedoeling dat het kroontje hard wordt. Maar als het kroontje breekt als je 't vastpakt ......

ben je of te hardhandig :D :D :D of je hebt 't denk ik te dun uitgerold.

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl

6

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

altijd dus wat extra maken ;)

ik heb ook wat kroontjes gemaakt en ze worden idd met fondant keihard.

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

Oh ja, die wil ik ook een keer maken!
Doen jullie dan sateprikkers onderin zodat het goed blijft staan?

Groetjes Cindy

Groetjes Cindy
Live,life,love,laugh and bake cakes!

8 Laatst bewerkt door Fleurenco (25-08-2009 19:45)

Re: Vraagjes over zo'n kroontje...

Mijn kroontje is net gebroken; nou ja, 1 punt dan. probeer het nu te lijmen :(

Heel voorzichtig doen dus!

Groetjes, Fleur
Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd