1

Onderwerp: Ganache afkoelen?

Ik wilde een mooie gladde ganache laag op mijn cupcakes. Maar toen ik ze er in doopte was het veel te dun. Het lekte er aan alle kanten weer af en je bleef de cake er doorheen zien. Ook al deed ik meerdere lagen.

Nu is mijn vraag: moet je ganache ook helemaal af laten koelen als je het wil gebruiken als mooie gladde, glimmende laag?
In recepten die ik zag lijkt het alsof je het direct ervoor kan gebruiken, alleen als je het wilt kloppen als een soort slagroom, moet het een uur in de koelkast.

2

Re: Ganache afkoelen?

eigenlijk weet je zeld al het antwoord. jemoet het dus wat af laten koelen. regelmatig roeren, tot de ganache de gewenste dikte heeft gekregen.
je kunt de cakejes in de vriezer zetten, zodat de ganache snel stolt en dus een dikkere laag op het cakeje blijft zitten
veel plezier en succes

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: Ganache afkoelen?

Ik heb de ganachete (?) taart tussen door in de koelkast gezet
Dat hielp bij mij erg goed

4

Re: Ganache afkoelen?

Ik laat de ganache inderdaad heel lang afkoelen, zet het zelfs wel eens even in de vriezer om het wat sneller te laten gaan.