1

Onderwerp: Diverse vragen voor gevorde taartenbaksters

Hallo allemaal,

Ik ben nu een aantal weken bezig, heb ook al heel wat spulletjes verzameld. Mega leuk en verslavend.
Nu heb ik een aantal vraagjes waar de meer ervaren taartenbaksters mij wellicht mee kunnen helpen. Ik heb al de zoekfunctie gebruikt maar kan niet overal een (duidelijk) antwoord op vinden.

1. Als je een stapeltaart maakt met dowels en kartonnetjes ertussen, hoe snij je deze taart dan aan? Als je bij de bovenste taart begint met aansnijden, komt er dan niet teveel druk op de onderste taarten? En blijft de bovenzijde van de onderste taart(en) wel mooi?
2. Hoe maak je brons, welk kleurpoeder is dit?
3. Ik gebruik de sugargun regelmatig, alleen gaan de meeste kleuren er nauwelijks doorheen. Dan doe ik veel crisco door de fondant, maar zelfs dat werkt heel erg moeizaam. Help? Is ie stuk?
4. Met dit warme weer is het bekleden een ramp, minder strak te krijgen. Doe jullie de taart na vullen afsmeren en dan weer goed koud laten worden in de koeling?
5. Waar kan ik leuke en goedkope taartstandaards vinden? In de webshop staan een aantal mooie, maar deze zijn erg prijzig...
6. Hoe plakken jullie hele dunne sliertjes (kleinste gaatje sugargun) op een taart? Ze werden al best wel snel hard bij mij, dus plakten niet goed. Ik moest lijm gebruiken maar dat zie je goed op de taart omdat de lijntjes zo dun zijn. Hoe kan ik dit voorkomen...
7. Taarten invriezen... zonder bloemen (zoals rozen) erop? Welke vulling kan niet ingevroren worden? (lees verschillende dingen) Zijn er kleuren die problemen geven bij ontdooien (uitlopen)?
8. Bij oilily taarten en andere ligt onderlangs een lange strook. Maken jullie die uit twee of drie delen of als geheel? Heb geprobeerd deze als geheel te maken, maar bij het op de taart doen rekt ie uit. Hoe doen jullie dit? Oprollen misschien, maar dan blijft de fondant plakken. (Ik werk met name met marshmallowfondant uit de webshop.)

Hopelijk kan iemand mij helpen, alvast reuze bedankt!!!

Groetjes,
Andrea

Elke dag is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!

2

Re: Diverse vragen voor gevorde taartenbaksters

Ik heb wel wat antwoorden, maar ik ben niet meteen heeeeeeeeeeeel gevorderd, maak 2 jaar taarten.
1.meestal halen ze de bovenste taart eraf, snijden die aan, dan de volgende enz. Ook wordt vaak de bovenste eraf gehaald om nog even 'ten toon te stellen', omdat die meestal het mooist versierd is,
2 brons is gewoon te koop, maar niet in de hebshop, geloof ik
3. fondant gaat lastig door de gun, maar het helpt om het heeeeeeeeeeeeeel goed warm te kneden, of even in de magnetron en crisco
4. Ja, ik wel
5 Er zijn forum leden die er een hebben gemaakt van een borden standaard die Blokker verkocht
6 lijm met een dun kwastje
7 ik vries liever niets in met uitstekende decoraties (dus dingen die uitsteken) omdat ik weinig plaats heb. Volgens mij kun je vlaaivulling echt niet invriezen, maar botercreme jam slagroom en bbr zeker wel. Rustig in een doos in de koelkast laten ontdooien gaat bij mij nooit mis, maar je weet het nooit zeker....
8 Lange stroken kun je oprollen met folie ertussen, maar je kunt hem ook evt verstevigen met een beetje tylose en dan even laten liggen...

Ik hoop dat je iets aan mijn antwoorden hebt.

Groetjes, Rianne
Wil je mijn taarten bekijken? www.taartdoos.haaralbums.nl

3

Re: Diverse vragen voor gevorde taartenbaksters

Hoi Rianne,

Superbedankt! Heb ik zeker iets aan... En 2 jaar vind ik toch al behoorlijk gevorderd.. Je maakt schitterende taarten! (Droomvlucht = WOW)

Andere tips zijn ook nog welkom.

Groetjes en bedankt,
Andrea

Elke dag is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!

Re: Diverse vragen voor gevorde taartenbaksters

andrea, als aanvulling op rianne....

er is bronze lustre spray te koop in de webshop, die is erg mooi.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Diverse vragen voor gevorde taartenbaksters

Punt vier doe ik dus niet. Ik ondervind juist dat je marsepein/fondant dat op kamertemperatuur is toch sneller gaat plakken/smelten als je je kapsel in de koeling gehad.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

6

Re: Diverse vragen voor gevorde taartenbaksters

Alweer bedankt!

Elke dag is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!