1

Onderwerp: 3D decoraties van Marsepein of Fondant?

Hallo sinds 2 maanden  ben ik ook besmet geraakt met het bakvirus. Ik ben inmiddels 13 taarten verder maar heb toch een vraag.

Ik zie hier op het forum schitterende taarten met decoraties die '3D' op de taarten zitten, dus niet plat . Nu heb ik al eens een poging gedaan met marsepein en tylose. Maar dat werd totaal niet hard en was ook nog eens erg vies.

Wat is nou het geheim? Ik kan er maar niet achter komen! Wie kan mij helpen? Ik ben inmiddels wel toe aan een stapje verder in de taarten bakwereld.

Alvast bedankt!

There's a time for every star to shine!

2

Re: 3D decoraties van Marsepein of Fondant?

Als ik boetseer doe ik het meestal met marsepein en een heel klein beetje tylose. Meestal worden boetseersels niet opgegeten, en bewaard. HOewel mijn laatste creaties allemaal werden opgesnoept, door kids :lol:

En als ik iets echt heel wit wil hebben boetseer ik met fondant.

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. (boehda)         www.taartenomopteeten.mijnalbums.nl

3

Re: 3D decoraties van Marsepein of Fondant?

Ik boetseer met marsepein omdat ik de taarten eetbaar wil houden. Je kunt ook fondant met tylose gebruiken. Dat boetseert heel fijn, maar is niet meer te eten vind ik.

Groetjes, Elly