1

Onderwerp: afgesmeerde taart invriezen???

hallo

Op de youtube filmpjes zie ik vaak dat ze een afgesmeerde taart eerst in de vriezer doen alvorens ze hem bekleden.

Waarom doen ze dat, en wie doet dat ook?

groetjes
Kim

groetjes,
Kim

2

Re: afgesmeerde taart invriezen???

doen ze hem niet in de koelkast?
dan wordt de botercreme hard, en kun je hem strakker bekleden.

3

Re: afgesmeerde taart invriezen???

in de vriezer lijkt me erg koud, dan ga je juist weer het "gevaar" lopen dat de marsepein meteen gaat zweten zodra je het erop legt.

Ik leg mijn taart ook even in de koelkast, idd, dan wordt de vulling en de botercreme (afsmeren) wat stijver en dan bekleed het makkelijker. Ik smeer hem altijd af, dan in de koelkast en in de tussentijd rol ik de marsepein uit. Dan haal ik hem uit de koelkast en bekleed ik hem.

4

Re: afgesmeerde taart invriezen???

In de vriezer kan prima. Ik doe het sinds kort ook. Op het moment dat ik mijn fondant ga kleuren en uitrollen, zet ik de taart in de vriezer. Alleen het buitenste laagje bevriest dan. Je taart wordt hierdoor veel strakker nog dan in de koelkast.

Succes ermee!