1

Onderwerp: Vierkante vorm strak bakken?

Ik heb sinds kort vierkante bakvormen en wil mijn eigen (vierkante) bruidstaart gaan maken. Ik vind het hierbij natuurlijk belangrijk dat de taarten strak worden.
Ik bedoel dus de zijkanten. Maar tijdens het bakken zakken de zijkanten behoorlijk in? Heeft iemand een tip om dit te voorkomen? Moet ik bijvoorbeeld het beslag
in de vorm spuiten zodat het gelijkmatig in de vorm komt?
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen?

Alvast bedankt!
Groetjes Sandy

2

Re: Vierkante vorm strak bakken?

gebeurd denk ik altijd wel.
goed vol doen, als ie eruit komt gelijk een zware snijplank of zo erop leggen.
dan storten.
en als je dan nog een bult overhoud, dan de bult eraf snijden. dan heb je een strakke taart.

3

Re: Vierkante vorm strak bakken?

Je kunt in ieder geval het beste met oplopende temperaturen bakken, daarnaast rijst de biscuit gelijkmatiger als je een vochtige handdoek of keukendoek om je bakvorm bindt tijdens het bakken.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl