1

Onderwerp: HELP! Vierkante vorm stort in!

Wie kan mij helpen?

Ik maak het basisbiscuit net als bij de ronde (spring)vorm, maar in de vierkante PME vorm (10x10 en 20x20) stort mijn biscuit tegen het einde is.
De zijkanten vallen ook in. Wat doe ik verkeerd en hoe los ik dit op? HELP!

(Kan de zijkanten wel opvullen met BC, maar dan krijg ik zo'n dikke laag!)

Bij voorbaat dank!
Sandra

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

tegen het einde van wat stort de biscuit in?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3 Laatst bewerkt door sandpat73 (25-07-2009 14:43)

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

tipsytaartje schreef:

tegen het einde van wat stort de biscuit in?

Tegen het einde van de baktijd. Hij rijst eerst heel mooi, maar dan stort hij in.
Ik heb bakpapier in de vierkante vorm gedaan en die blijft aan het kapsel hangen en laat los van de rand....

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

he wat raar... weet ook niet of ik het nu goed snap.
hoe heet bak je? en hoe lang?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

tipsytaartje schreef:

he wat raar... weet ook niet of ik het nu goed snap.
hoe heet bak je? en hoe lang?

15 minuten op 140, dan 15 minuten op 160 en dan nog zo'n 12 of 13 minuten op 180!
(volgens de regels bij Howto's). Snap er echt niks van!

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

hmmz... bedenk me nog iets... 8min hogste stand en 2min rustig mixen. doe je wel die 2min rustig mixen? dan zou er te veel lucht in het beslag kunnen zitten...

hoop eigenlijk dat er nog iemand anders reageert want ik weet t niet zeker...*

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

Nee, ik mix 10 minuten op de hoogste stand! Maar ja, als het bij een ronde vorm wel lukt, waarom dan niet bij een vierkante? Ben echt radeloos.
Hoop ook dat er nog meer tips/idee

8

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

misschien een keertje zonder bakpapier? geen idee of het daaraan kan liggen hoor.. maar bij die pme bakpakken heb je geen bakpapier nodig.
insprayen met bakspray is genoeg.
zakt ie aan de zijkanten in, of in het midden?
zelf zet ik de oven op 150 graden, en als ie de oven ingaat op 175. en dan voor 30-45 minuten, net hoe groot de taart is.
en misschien toch de laatste 2 minuten even op de zachtste stand mixen.

9

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

Hee dat had ik vandaag ook. Zelfde gemixt 8 min 2 min laag als bij een ronde maar ook mijn zijkantjes vielen naar binnen :(

10

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

oooh joepie ik weet n keertje iets :lol:
uuh ik heb het gehoord van iemand maar goed .
Waneer je je beslag in de bakvorm hebt gedaan kan je vanuit het midden het beslag een beetje naar de hoeken schuiven zodat het in de hoeken ietsjes hoger is .

ik hoop dat je hier iets aan hebt :)

11

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

Yvon478 schreef:

oooh joepie ik weet n keertje iets :lol:

:lol: :lol: leuk is dat he!?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

ja haha

13

Re: HELP! Vierkante vorm stort in!

Hartstikke bedankt! Ga het proberen! Zonder bakpapier (alleen inspuiten) en in de hoeken  iets hoger. Als je niets meer hoort, is het gelukt!

Groetjes,
Sandra